Kongre yaklaşırken, başkan adaylarının projeleri havada uçuşurken, ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım diye her tarafta nara atan başkan adaylarına sesleniyorum. Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu hariç hiç biri elimizden çalınana şampiyonluk kupasından bahsetmiyor. Hatta lafını bile etmiyorlar. Bakın beyler bu kupa bizim namusumuz, şerefimiz, onurumuzdur. Bu davayı sürdürmeyecek bir başkanı inanın Trabzon da taşlarlar. Uçaktan dahi indirmezler.  Bu iş hastane veya şirket yönetmeye benzemez, bu dava kupa alınıp sahil yoluna adaletsizlik anıtı olarak dikilene dek sürmeli ve başkan olacak kişi bunu kendine ve ekibine görev olarak kabul ettirmeli.

Yaklaşık 1 ay önceki yazımda, sayın başkan Sadri Şener’in neden gitmemesi gerektiğini, kongre üyelerinin sayın başkana sahip çıkmaları gerektiğini sebepleriyle yazmıştım. O vakitler herkes ama herkes sayın başkana saldırıya geçmiş, kimsenin gözü kimseyi görmez haldeydi. Galiba camiadaki bazı kişilere bir şeyler oldu, ya kafalarına bir şey düştü, yâda akılları ancak başına geldi diye düşünüyorum.

Şimdi başladılar aman Sadri Şener bırakma, yeniden aday ol. Mağlubiyet sonrası başkanın yemek yediği lokantayı bastıran, maçlarda sayın başkana hakaretler ettirenler galiba anladı pabucun pahalı olduğunu. Bu davayı sayın başkandan başkasının sürdüremeyeceğini. Mevcut başkan adaylarından belki Sayın Hacıosmanoğlu bu davayı sürdürme kabiliyeti ve gücüne sahip gibi duruyor. Ama şu bir gerçek ki, Sadri Başkan bu işi hepsinden daha iyi yapacak kabiliyet ve duruşa sahiptir. Camianın ileri gelenleri bunu ancak anlamaya başladılar ve başladılar sayın başkana baskı kurmaya. Ne olur aday ol, ne olur bu işi bırakma.

Bakın beyler ben boşa yazmıyorum. Şerefimiz olan o kupayı alıp Trabzon a getirecek tek bir adam vardır oda sayın başkan Sadri Şener’dir. Bu böyle biline. Bunun için ne yapacaksınız yapın ama sayın başkanı ikna edin. Aday olmazsa bile delege seçimlerde oy kullanmasın. Yeterli çoğunluk sağlanmasın ve seçim iptal olsun.

Son olarak şunu söylüyorum, hastanesinin reklamlarını kupamızı çalan hırsızların takımına sponsor yapan. Son 10 yıla kadar kimsenin tanımadığı, fakat son 10 yıldır bir anda ülkenin en zengin adamlarından biri olan başkan adaylarının Trabzon Spora hiçbir faydası ve katkısı olmaz.

Diğer adaylara lafım yok, en güçlü aday sayın başkan Sadri Şener aday olmazsa, Sayın Hacıosmanoğlu gibi duruyor. Ama ne yapıp ne edip sayın başkan Sadri Şener i ikna etmeliler.

Kısaca bu işe yüreği yetecek iki adam vardır şu an camiada

1 numara Sayın başkan Sadri Şener

2 numara Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu

Takdir değerli biz kongre üyelerinindir.

Bordo Mavinin hakim olacağı bir kongre diliyorum tüm camiaya...