AK Parti Aydın Efeler 2. Olağan İlçe Kongresinde tek liste olarak aday olan Çağatay Gülaştı ilçe başkanı seçildi.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Konferans Salonunda gerçekleşen kongre, divan başkanlığı seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Divan Başkanlığını AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün yaptığı kongrede AK Parti Hükümetinin Aydın ve ülke genelinde yaptığı hizmetleri slayt gösterileri ile anlatıldı. Protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimle AK Parti Efeler İlçe Teşkilatının yeni başkanı Çağatay Gülaştı oldu.

AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı görevini Çağatay Gülaştı’ya devreden eski başkan Aytaç Arslan, hizmet edecek daha çok yolları olduğunu ifade ederek, büyük ve güçlü Türkiye’nin başarısına bir tuğla koymak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

“Siyaset bir hizmet sanatıdır”

Siyasetin bir hizmet sanatı olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “İnşallah yeni oluşan ekibimizle Efeler İlçemizdeki üye sayımızı 90 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. AK Parti içinde bir muhalefet oluşturmaya çalışıyorlar. Partimizin içine ekilmek istenen tohumlara asla izin vermeyeceğiz. Gün birlik beraberlik günüdür. Bir ve beraber olursak bunların üstesinden gelebiliriz” diye konuştu.

“Kongreler bir tazelenme sürecidir”

Kongre süreçlerinin bir tazelenme süreci olduğundan bahseden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Aydın’da üç milletvekili ile beraber bundan sonra masaya yumruğumuzu daha güçlü vurarak Aydın’a daha iyi hizmet getirmek için uğraşacağız. Aydın’a yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Yatırımlarla birlikte gönüllere girmemiz gerekiyor. Aydın’a 15 yıllık süreçte 15 milyar TL yatırım yapmış olabiliriz ama vatandaşlarımızın gönlüne girersek, ikisi beraber partimizin önünü açacaktır. Partimizin geleceği ile ülkemizin geleceği örtüşmektedir. Bu coğrafya bizim kaderimiz, çok çalışmamız gerekiyor. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece Türkiye’yi yolundan saptıramayacaklardır” dedi.

“Bir tane insanı küstürme hakkımız yok”

AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk ise, AK Parti’nin millete büyük hizmetler yaptığını ifade ederek, “Yeni yöneticilerimizle beraber, Efeler ilçemizdeki vatandaşlarımızı onurlu hizmetlerle buluşturacağız. 2019 yılında iki tane seçim var. Güçlerimizi gönüllerimizi birleştirerek bu seçimlerin üstesinden gelebiliriz. İnsanlarımızın gönlüne girerek onların hizmetlerine talip olduğumuzu anlatmamız lazım. Biz olarak kardeşlik hukuku içerisinde Aydın’ı kucaklayacağız. Bir tane oyu heder etme, bir tane insanı küstürme hakkımız yoktur” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimle delegelerin oylarını alan Çağatay Gülaştı AK Parti Efeler İlçe Teşkilatı başkanı olurken, AK Parti Efeler İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri; Fazıl Coşkun Irmak, Sefer Bakış, Mehmet Filizli, Fevzi Kural, Mustafa Erdinç Eşiyok, Şahika Edremit, Mehmet Emre Gönülcü, Sema Gaspak, Levent Dönmez, Eyüp Subaşı, Zafer Karaman, Abdurrahim Gezer, Osman Kondu, Ömer Kurt, Seniha Karataş, Mehmet Özgür, Ahmet Özsoy, Abdülkadir Ögür, Sencer Gündüz, Volkan Gökyar, Engin Dereli, Derya Haykır, Coşkun Cankaya ve Levent Sabancı’dan oluştu.

AK Parti Aydın Efeler 2. Olağan İlçe Kongresine AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız, Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş ve partililer katıldı.
Kaynak: iha