AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, ABD’nin Suriye’de kuracağı 30 bin kişilik askeri gücün bölgedeki gerginliği yükselteceğini ve savaş ateşini körükleyeceğini kaydederek, "ABD’nin hamleleri yanlış" dedi.

Başkan Gültekin, yaptığı açıklamada, ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin askeri kolu olan YPG’ye silah temin ettiği ve 30 bin kişilik birlik oluşturma düşüncesini kınayarak, "ABD’nin DEAŞ ile mücadele bahanesiyle DEAŞ karşıtı koalisyona danışmadan aldığı bu kararlar yanlış kararlar. Bu hamleler sınırdaki ülkelerin güvenliğini tehdit edeceği gibi, bölgedeki gerginliği yükseltecek ve savaş ateşini körükleyecektir. ABD’nin hamleleri yanlış" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, ülke güvenliğini tehdit edecek hiçbir oluşuma izin vermeyeceğini dile getiren Gültekin, "ABD’nin farklı organlarından farklı açıklamalar geliyor. Terör örgütünü mü yoksa müttefiklerini mi, anarşiyi mi yoksa barış ve huzuru mu desteklediğine karar vermesi gerekiyor. Ordumuz, devletimiz bölgede DEAŞ’a karşı nasıl mücadele ettiyse, Afrin’de de YPG’ye karşı öyle mücadele edecektir. Türk milletinin güvenliğini tehdit eden her türlü unsur bertaraf edilecektir" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha