Kasımpaşa karşısına orta alanı kalabalık tutarak çıkan Şenol Güneş, Halil’in yerine Janko’yu oynatabilirdi. Çünkü bu maçtaki sistemde kanat oyuncuların ön plana çıkacağını gösteriyordu. Kanatların verimli çalışacağı bir müsabakada da Janko’nun önemli işler başarabileceğini rahatlıkla ifade edebilirdik. Ancak yine de iyi bir kadro ile Kasımpaşa karşısına çıkıldığı söyleyebiliriz. Bordo-Mavililer, Kasımpaşa karşısında henüz maçın başında Olcan’ın muhteşem frikik golüyle 1-0 öne geçti. Hatta maça Bordo-Mavililer, 1-0 önde başladı desek yeridir. Kasımpaşa bu golün şokunu yaşarken, Trabzonspor Halil ile öyle bir gol kaçırdı ki, bu gol olsa belki de maç o anda bitecekti. Lakin ilk golde bariz hatası olan Isaksson, bu kez kalesini gole kapattı.
Bu dakikadan sonra orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta ikinci gol olmadı. Ve devre 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi. İlk yarıda öne çıkan isimler olarak; Bamba ve Sapara’yı sayabiliriz. Bamba, zamanlaması ile yaptığı müdahalelerle alkış alırken, Sapara ise orta alanda iyi işler çıkarttı. Zaten Bordo-Mavili ekipte devrede en çok koşan oyuncu da Sapara oldu. Slovak oyuncu, Zokora’nın zayıf kaldığı maçta Trabzonspor’u ayakta tutmaya çalışan isimlerin başında geldi.
Trabzonspor’un altyapısından yetişen ve gereğinden fazla ilgi gösterilmesi gereken Zeki Yavru da, pek hücuma destek vermese de gelecek adına umutlu bir görüntü verdi. Alanzinho ve Olcan ise ilk dakikalarda gol pozisyonu dışında sahada pek görünmedi.
Ama şunu da belirtmekte fayda var. Bu zorlu müsabakanın ilk yarısında Kasımpaşa geçen haftada sergilediği performansın çok uzağında bir performans sergiledi. Fenerbahçe karşısındaki oyununu sergileseydi gerçekten işimiz çok zor olurdu.
İkinci yarıya da Trabzonspor rakibe oranla daha istekli başladı. Lakin bu dakikalarda Yasin ve ilk golün sahibi Olcan’ın çabaları sonuç vermedi. Bu dakikalarda kalesinde de tehlikeler atlatan Bordo-Mavililer’de sahneye Onur çıktı ve gole izin vermedi.
Müsabakanın son 6-7 dakikasında Trabzonspor neredeyse maç boyunca bulamadığı pozisyonları bu dakikada buldu. Janko bu dakikada 3, Volkan 2, Yasin ise 1 önemli pozisyondan yararlanamadı.
Tabi bu atakların gelişmesinde Kasımpaşa’nın da emeği fazlaydı. Çünkü risk aldı ve beraberlik golünü aradığı dakikalarda ani ataklarla kalesinde tehlikeler yaşadı. Eğer bu akşamki müsabakada fark gelmediyse bunun nedeni Isaksson’un günüde olmasıydı. İsveç milli takımının kalecisi, frikikte yediği hatalı golü farkı önleyerek giderdi diyebiliriz.
İyi oynamamız gereken ama oynayamadığımız müsabakada tek sevindirici tarafın 3 puan olduğunun altını çizmekte fayda var. Yine de bu görüntü hayra alamet değil. Benden söylemesi…
Son 4 haftada alınan 8 puan takıma büyük bir moral oldu. Bu moralin ilerleyen haftalarda da devam edeceğine ve takımın zirveye yerleşeceğine olan inancım tamdır. Fırtına umarım beni yanıltmaz ve esmeye devam eder…