Dünyada çok aşırı fazla terleyen milyonlarca insan var, ve bu insanlar terlediklerinden dolayı zaman zaman halk arasına dahi çıkmaya utanıyor ve bundan dolayı mesleklerinden, kariyerlerinden dahi ödün verebiliyorlar:

Uzmanlar yaptıkları araştırmalar ve çalışmalar ile çok fazla terleyen insanların ter bezlerinin alınarak sorunun çözülebilecek olduğunu, bunun en son aşama olması gerektiğini belirterek önce cerrahi dışı tedavilerin denenmesi uyarısında bulunuyorlar.

Uzman hekimlere göre eğer ki bir kişi oturduğu yerde hava çok aşırı sıcak olmasa bile çok fazla terliyor ise öncelikle pamuklu giysileri tercih etmeli ve banyodan sonra deodorant kullanmalı. Koltuk altı rolonları ve pudra kullanımı terleme konusunda vücudunuza iyi gelebilecek etkenler arasında.

Hormon Seviyelerini Ölçtürün

Kadınlık hormonu yani östrojen terlemek ve sıcak basmaları konusunda çok fazla etkili bir hormon. Erkeklerde dahi kadınlık hormonunun yüksek olduğu durumlar olabiliyor ve bu durumda erkekler hormon sorunları dolayısı ile adeta ter boşanmışçasına terleyebiliyor. Hormonlarda bir bozukluk var ise dışarıdan ne yapılırsa yapılsın hasta bir türlü düzelmezken, hormon tedavisi ile sorun kökten çözülebiliyor.

Doktor kontrolünde ter bezlerinin alınması eğer hormonlarda bir sorun yoksa, tüm yapılanlara rağmen başarılı olunmuyorsa tercih edilebilir.