İngiltere’de öncü turizm şirketlerinin rakamlarına göre İngiliz turistlerin tatil rezervasyonlarında başı çeken ülkelerden biri de Türkiye. İngiliz turistler, bundan böyle sadece yaz tatili için değil termal turizm için de Türkiye diyecek.

İngiliz sağlık sisteminden kurtuluş Türkiye

Türksoy, “Türkiye’de son dönemde turizmin yükselişe geçmesiyle birlikte özellikle termal turizminde bundan pay alacağını düşünüyoruz fakat bunun iyi tanıtılması lazım. Bizim görevimizde yetkili sağlık turizm acentesi olarak bunu iyi şekilde İngilizlere anlatabilmek o yüzden buradayız. Rusya’dan sonra ikinci büyük ülke İngiltere. Bize turist gönderen fakat bunun aynı zamanda sağlık turizmine de yansımaları olsun istiyoruz biz. İngiltere’de hastaların hastanelerde bekleme süreleri ve ertelenmeler Türkiye’ye mutlaka yansımalı ve bunu kazandırmalıyız biz de bu anlamda faaliyet göstereceğiz burada” ifadelerini kullandı.

İnan Yaşar Türksoy, yaptıkları araştırmalar sonucunda İngiltere’de sağlık sisteminde bekleme sürelerinin fazlalığını ve özel hastanelerdeki fiyat yüksekliğini fark ettiklerini bu yüzden de İngilizleri Türkiye’ye getirmek istediklerini belirtti.

Türkiye’deki termal sularla özellikle cilt rahatsızlıkları, sedef (Psorasis) hastalığı, kireçlenme, eklem rahatsızlıkları, romatizma, ameliyat sonrası tutulmalar, bel ve sırt ağrıları konusunda yüzde 90’a varan başarılı sonuçlar alındığını anlatan İnan Yaşar Türksoy, İngiliz vatandaşlarını yüksek ücretler ödedikleri Avrupa, Amerika ve İsrail gibi pahalı seçeneklerden kurtaracaklarını ve konforlu ve ekonomik tedavi için Türkiye’nin tek alternatif olduğunu vurguladı.

Düzenlenen geceye katılan Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Taner Beyoğlu yaptığı açıklamada bu tarz etkinliklerin önemine işaret ederken gelecek yıllar içinde Türkiye’nin termal turizmde de çıtasını yükselteceğinin altını çizerek, “İngiliz kamuoyunda Türkiye’ye yönelik çok ciddi bir teveccüh var son dönemde. Bakanlık olarak temel amaçlarımızdan birisi Türkiye’nin yıl boyunca tatil yapılabilir bir ülke olduğunun, bu anlamda alt yapısının oldukça iyi olduğunu ziyaretçilere yılın her döneminde turizmin çok farklı alanlarında çok çeşitlendirilmiş seçenekler sunabilecek çapta bir alt yapıya sahip olduğunu anlatmak istiyoruz. Türkiye son zamanlarda birçok alanda çok ciddi ilerlemeler kaydediyor” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha