Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin 16 ilçesinde 2015 yılından itibaren devreye alınan içmesuyu depolarına ilişkin bilgiler verdi.

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 2015’ten günümüze kadar il genelinde inşa ettikleri 82 içmesuyu deposu ile depolama kapasitelerini 18 bin 235 metreküp artırdıklarını açıkladı. Şehir için inşa ettikleri içmesuyu ağının ise 6 bin 214 kilometreye ulaştığını söyleyen Rüstem Keleş, “Şehrimiz için inşa ettiğimiz içmesuyu ağı 6 bin 214 kilometreye ulaştı. Yatırımlarımıza ara vermiyoruz. Bunun yanı sıra yine son teknoloji ile donatılmış içmesuyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Suları dünya standartlarında arıtıyoruz. Suyun vatandaşlarımıza iletimi noktasına yeni depolar inşa ediyoruz. Türkiye’nin en temiz, en güvenilir, en kaliteli suyunu vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırıyoruz” dedi.

Depolarda gerekli temizlik, bakım, tamirat ve dezenfeksiyon işlemlerini de düzenli olarak yaptıklarını belirten Dr. Keleş, “Vatandaşlarımıza birinci sınıf içmesuyu ulaştırılması noktasında depolar da çok önemli bir yere sahip. İçmesuyu depolarının bakımını yapıyor, ihtiyacı karşılamayan depoların yerine yenilerini inşa ediyoruz. Bu kapsamda 2015’ten günümüze kadar Akyazı’da 21, Geyve’de 21, Pamukova’da 7, Kaynarca’da 6, Hendek’te 5, Taraklı’da 5, Sapanca’da 4, Kocaali’de 4, Karasu’da 3, Ferizli’de 2, Adapazarı’nda 2, Arifiye’de 1, Erenler’de 1 adet olmak üzere toplam 82 adet içmesuyu deposunu devreye aldık. Depolama kapasitemizi 18 bin 235 metreküp arttırdık. Şu anda proje ve inşa aşamasında olan depolarımız da var. Depolara kadar getirdiğimiz sağlıklı ve temiz suyun aynı şekilde tüketilebilmesi için depolarda gerekli temizlik, bakım, tamirat ve dezenfeksiyon işlemlerini de düzenli olarak yapıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha