Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde "Proje Bazlı Düşünme ve Sorun Çözme Eğitimi" başarı ile tamamlandı. Eğitime katılan kursiyerlere İlçe Kaymakamı Yavuz Güner tarafından sertifikaları verildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen “19 Mayıs’ta Proje Bazlı Düşünme ve Sorun Çözme” ile ilgili eğitim yapıldı.

Kaymakam Güner, “Talep edilen teknik destek, genel olarak sorun analizi, proje döngüsü, proje uygulamaları ve özel olarak da; TKDK ve AB Hibe, Kalkınma Ajansı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık destek programları, TÜBITAK, İŞKUR, KOSGEB hibe programları ve sosyal sorumluluk projeleri konularında 19 Mayıs ilçesindeki kamu kuruluşları, belediye ve sivil toplum örgütlerini bilgilendirme çalışmalarını içermektedir. Bu bağlamda proje ortaklarımızdan, 19 Mayıs Yerel Eylem Grubu Derneği, kırsal alanlarda dengeli bir kalkınmanın sağlanabilmesi için ülke, bölge ve yöre gerçeklerini dikkate alan program ve projeler üretimine katkı sağlayarak projeler geliştirebilecektir. Bu eğitimi alan arkadaşlarımız, hedef grubun, genel olarak proje bazlı düşünme konusunda ve mevcut hibe programları hakkında yeterli donanım ve farkındalık kazanmaları sağlanmaktadır" dedi.

10 gün süren eğitimler sonunda sertifika almayı hak kazanmış 22 kişiye Kaymakam Yavuz Güner tarafından sertifikaları verildi.
Kaynak: iha