Siirt Üniversitesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYMER) ile Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arasında sokak hayvanlarının korunması ve tedavisine yönelik ’Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırma ve Tedavilerine Yönelik İşbirliği’ protokolü imzalandı.

Üniversite Rektörlüğü makamında gerçekleşen törende, protokolü Siirt Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ve Rektör Prof. Dr. Murat Erman imzaladı. İş birliği protokolüne göre; yaralı olduğu için vatandaşlar tarafından belediye veteriner işleri müdürlüğüne götürülen hayvanlar, belediye ya da vatandaşlar tarafından hayvan hastanesine getirilerek gerekli tedavi ve bakımları yapılabileceği, tedavi edilen hayvanlara küpe takılarak kayıt altına alınacağı belirtildi.

Yeni bir hizmet anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın; “Şehrimizdeki bakıma ihtiyacı olan sahipsiz hayvanlarımızın gereken tedaviyi alabilmesi için üniversitemizle bu bir protokolü imzaladık. Bu sayede ilimizde ki sahipsiz sokak hayvanlarıyla da ilgili rahatsızlıkları giderebileceğiz” dedi.
Kaynak: iha