Siirt Tillo İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü “7’den 70’e Tillo Hayat Buluyor” projesi kapsamında “Kitabımı okuyorum arkadaşımla paylaşıyorum” kitap okuma kampanyası devam ediyor.

Bu projeden öğrenci velilerinin memnun olduğunu söyleyen İbrahim Hakkı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şerafettin Tepe, “İlçe merkezine bağlı Akyayla, Taşbalta, İkizbağlar, Hatrant, Fersaf, Sinep köyleri okullarındaki öğrencilerimizin çoğunda okuma alışkanlığının olmadığını öğrendik. Öğretmen arkadaşlarımızla birlikle çocukların okuması için her gün düzenli olarak okuma saatinde beraber kitap okuyoruz. Bu projenin öğrencilere etkisi oldu. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını sevdirmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Proje koordinatörü Çağdaş Can Toprak, “Tillo ilçemizde başlatmış olduğumuz ‘Kitabımı okuyorum arkadaşımla paylaşıyorum’ kampanyasına öğrenci ve velilerinden ilgi büyük. Okul öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarında ilgisiyle karşılaştık. Öğrenciler düzenli olarak her gün bir saat kitap okuyor. Bu uygulama yılsonuna kadar devam edecek. Proje kapsamında ilçe genelinde eğitim gören 750 öğrenciye bin 500 kitap hediye ettik” diye konuştu.
Kaynak: iha