Maça dair söylenecek ilk şey, Rıza Çalımbay'ın koca bir ' doksan dakika ' boyunca Olcay Şahan'a nasıl katlandığıydı.



Alınan bu beraberlikle, bundan sonra Trabzonspor'un  artık kendisini ilk beşin bir tık altında yer bulmak ya da yerini sağlamlaştırmak için mücadele edeceğini düşünebiliriz.



Bir tarafta Aykut Kocaman'ın ilk yarı boyunca oyunu soğutan taktik anlayışı Trabzonspor'u kilitledi ve Trabzonspor'un zaten Sosa olmayınca oyun aklının olmadığını göremeyen Rıza hoca  bu akşam alınan bu beraberliğin baş mimarı oldu açıkçası.



Şunu yapamaz mıydı Rıza hoca?



Olcay - Sosa değişikliği yaparak Yusuf- Sosa- Abdülkadir üçlüsüyle kurulacak bir üçgen Fenerbahçe defans hattını hataya zorlabilirdi diye düşünebilirdi.



Madem ikinci yarı başında Yusuf'u aldı hoca, o zaman  dakika yetmişlere gelince Hugo'yu Olcay ile değiştimez miydi?



Rıza hocanın bundan sonra elinde Sosa gibi bir değer varsa, onun gibi bir futbol aklı varsa oynatması elzemdir.

Aykut Kocaman bu ligin en zor deplesmanında çift forvete geçerken, Rıza hoca son iki dakika da Hugo'yu ancak oyuna aldı ki, tabiri caizse ' atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmişti '..

Yazık oldu...



Geçen hafta Konya'da ki son dakilarda elden uçan galibiyetin hayal kırıklığı henüz geçmemişken, bu akşam yine son dakikalara doğru yine bir duran toptan yenilen gol, Trabzonspor'un yukarılara tutunma şansını artık iyiden iyiye zora sokmuştur.



Bu sonucun Trabzonspor için sıralamadaki yere bakıldığında, mağlubiyetle pek bir farkı olmadığı bir gerçek.

Bu gibi büyük maçları hele ki iç sahanızda bir şekilde mutlaka almanız gerekli.



Bugün, yeni transfer Novak'ın yokluğunda ters kanatta oynamasına rağmen Kamil Ahmet Çörekçi korkulanın aksine vasatın üzerinde bir oyun sergiledi.

Orjin yerinde oynamamasına rağmen, özellikle ikinci yarıda göstermiş olduğu olumlu performansıyla  oyuna katkısı iyiydi.



Sonuç itibariyle maç kazanılır ya da kaybedilir.

Lakin, ' Şenol Güneş Spor Komleksi ' stadyumunu hınca hınç dolduran bu müthiş taraftara üzülmemek elde değil...



Hasan Akbaş

Haberts.com