Geçen seneyi hatırlayalım. Trabzonspor bir önceki sezon Fenerbahçe maçını kaleye 1 şut atarak bitirmişti. Üstelik kalesinde bu maçtakinden daha fazla pozisyon vererek. Trabzonspor'un geçici görevdeki hocası Sadi Tekelioğlu çıkardığı kadroyla rakibini önce durdurup sonra vurmayı hedefliyordu. Fenerbahçe ilk dakikalarda doğal olarak golü hedefliyordu. Trabzonspor'u bu kadar zayıf ve takım olgusundan uzak yakalamışken ilk dakikalardan itibaren sağdan ve soldan yüklendi. Van Persie'nin golünde Trabzonspor'da geriye yaslanan ve rakiplerine izin veren Trabzonspor'lu futbolcuların hediyesi var. İlk yarıda Van Persie'nin sağdan getirdiği topta Alper seyrederken Nani'nin getirdiği topda da yediği amatörce bir çalım var. Yine sol kanattan Van Persie'nin sıfıra inerek Diego'ya verdiği bomboş bir pas varki Trabzonspor oyuncularının haftalardır etkisiz görünen Van Persie'ye önlem almaması ve seyretmesi ancak amatör bir takımın yapacağı tipten hatalar. Alper'in amatörce faulüyle gelen kırmızı kart Sadi hocanın Cardozo ve Marin hamlelerini tamamen bertaraf ediyordu.

İkinci devrede oyunu tutma adına yedeklerde solbek olmayışından muzdarip Trabzonspor'un hocası Yusuf'u ve Aytaç'ı oyuna aldı. Daha önceleri defalarca solbekde denenen Yusuf'un solbekde etkili olamayacağı aşikarken Cavanda oraya çekilip Salih sağbeke alınabilirdi. Dolayısıyla yol geçen hanına dönen solbek bölgesinde yerini yadırgayan Yusuf günün kötüsü Alper'i aratmadı. Mehmet Ekici'nin yerine oyuna giren Aytaç sakatlıktan sonra ilk kez bu kadar diri göründü. Fenerbahçe'nin hocası takım düzenini bozmadan önce Volkan'ı sonra Fernandao'yu alarak bir kişi eksik Trabzonspor'un savunmasının dengesini bozabileceğini düşündü. Trabzonspor N'Doye'nin maçın başından itibaren top tutamaması ve kayıpları yüzünden bir türlü ileride olgun atak geliştiremedi. Oyunda top tutabilen tek adam olan ve etkisiz olsa bile oyun kurucusuz Trabzonspor'un sahada tutması gereken Erkan'ın oyundan alınıp Salih'in girmesi Trabzonspor'u iyice defansifleştirdi. Üstelik sağbekde bile kısıtlı yetenekleri ve hızıyla yavaş kalan Salih'in solbeke çekilmesi daha da yanlıştı. Son 15 dakika Sadi hocadan Cardozo'yu N'Doye'nin yerine sokmasını beklerdim. Çünkü maçın başından itibaren oyun aklı olmayan ve santrafordan ziyade ne yaptığını bilmeyen bir N'Doye izledim. Halbuki Cardozo oyun aklı olan ve rakibi her an şaşırtabilecek zekada bir oyuncuydu. Son 15 dakika Cardozo'nun alınması skoru 1-1'e taşıyabilirdi. Nitekim Salih değişikliği mücadele gücünü arttırmaktan başka bir işe yaramadı. Nani'nin soldan getirdiği topta amatörce yapılan defans sonrası bomboş durumdaki Fernandao hediye golle durumu 2-0 yaptı. 

Trabzonspor  2013'de kurulan kadrosu hala takım olamadığı için Fenerbahçe çok iyi olmadığı ve oynamadığı halde net bir skor elde etti. Trabzonspor kadro yapılanması açısından 25 küsür transferle büyük bir sistemsizliğe girmişti. Sistemsizlik 3 yıl süre geçmesine rağmen bitmedi. Yönetimin 6 teknik direktör ile yollarını ayırması zaten bu sistemsizliğin ispatı. Zamanında yapılan transferlere baktığımızda solbeke bir türlü çare bulunamaması, sağ açığa ve sol açığa fazla fazla transferler. Oyun kurucu, stoper ve santrafor bölgesinde istikrarlı ve kaliteli futbolcuların olmaması takımı çok etkiledi.Bu takımda kağıt üzerinde kalitelerine bakıldığında Mbia,Onur,Cavanda,Cardozo,Marin,Mehmet dışında kaç oyuncu forma giyebilir?