Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında sahasında Balıkesirspor Baltok’u 1-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdıran Akın Çorap Giresunspor’da Teknik Direktör Metin Diyadin, maçın hakemi Zorbey Küçük’ü eleştirdi.

Balıkesirspor Baltok Teknik Direktörü Giray Bulak’ın hakem Zorbey Küçük hakkında söylediklerini eleştiren Diyadin, "Bana da penaltı versin ben de yılın hakemi seçerim” dedi.

Maçın genelinde rakibin bir tane pozisyonu olduğunu söyleyen Diyadin, ”Bizim rahatlayacağımız dakikalarda golü bulup onu da beceremedik, klasik illa her maçımız sıkıntılı bitecek. Bu sene öyle oldu, bu maç da öyle oldu. Son 3 haftaya maalesef gelinen pozisyona sıkıntılı girmeme adına galibiyet önemliydi. Ligin ilk yarısı ile ikinci yarısı çok farklı bir durum oluştu. Strese girmeme adına kazandığımız için mutluyuz” şekillinde konuştu.

Hakem hatalarından çok puanları gittiğini savunan Diyadin, şöyle devam etti:

“Hakemler ile ilgili de yine söylüyorum. Burada verilmeyen bu kaçıncı penaltı, ya da iptal edilen gollerimiz kaçıncı. Bizim bu ligde rakiplerimize 10-12 tane penaltı çalınanlar var. Çok mu zor? Buraya mı denk geliyor yani? Bizim kendi hatalarımız oldu ama bunun kendimize hep baktığımız için bu tarafına hiç bakmadık ama hakem hatalarını bizim çok puanımız gitti bugünde alıp götürebilirdi.”

Giray Bulak’ın hakem yorumu hakkında da konuşan Metin Diyadin, hakemlere ver yansın ederek Deniz Ateş Bitnel örneğini verdi. Diyadin, "Programda söylemiş ya; yılın hakemi seçtim diye. Lafını da yiyecek hali yok, bu da doğal. Onun adına öyle. Benim de Ankaragücü maçında nasıl çaldı penaltıyı. Bana da çalsın onu ben de yılın hakemi yaparım ama bana geldiği zaman hep aleyhime. Deniz Ateş Bitnel’i de geleceğin hakemi dediydiler ben Gençlerbirliği’nde çalışırken Karabük maçında yemin ediyorum size 90 artı da penaltı verdi aleyhime. Maçtan sonra çıktım dedim ki bu hakem olsun ileride ben bir şey bilmiyorum dedim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha