Türkiye Güreş Federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan Büyük Erkekler Süper Lig müsabakaları 1. haftası 10 Mart 2018 Cumartesi günü yapılacak olan karşılaşmalarla start aldı.

16 takımın mücadele ettiği Büyük Erkekler Süper Ligi’nde Trakya Birlik Spor Kulübü, ASKİ, İstanbul Büyük Şehir Belediye Spor Kulübü, Türkiye Kömür İşletmeleri, Sancaktepe Spor Kulübü, Tokat Özel İdare Spor Kulübü, Çorum Büyük Şehir Spor Kulübü ile B Grubu’nda yer alıyor.

Deplasmanlı olarak yapılacak olan 1. hafta müsabakası Trakya Birlik Spor Kulübü, İstanbul Sancaktepe Spor Kulübü ile Edirne Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel, “Bilindiği üzere geçtiğimiz sene Konya’da yapılan 8’li Büyük Erkekler Süper Ligi’ne yükselme Play Off Müsabakalarında Trakya Birlik Spor Kulübü Süper Lig’e yükselemeye hak kazanmıştı. Toplam 16 takımın yer aldığı Büyük Erkekler Süper Ligi’nde birbirinden değerli takımlar yer alıyor. Biz de bu 16 takımın içinde bulunduğumuz için çok mutluyuz. B grubunda yer alıyoruz, ilk hafta karşılaşmamız ligin deneyimli ve tecrübeli ekiplerinden olan İstanbul Sancaktepe Spor Kulübü ile olacak. İlk önceliğimiz sporcularımızın kazasız belasız, sakatlıksız bir sezon geçirmeleri. Sonrasında ligi iyi bir yerde bitirerek burada kalıcı olmak olacak. Transferlerimiz oldu. Sporcularımız toplam 10 sıklette yarışacak, geçtiğimiz hafta Erzurum’da yapılan U-23 Türkiye şampiyonasında 2 sporcumuz Türkiye 5.’si oldu. Buradan onları tebrik ediyorum, kulübümüze maddi manevi her türlü desteği sunan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rafet Sezen’e, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyelerine, Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen’e, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak’a teşekkür ederim” dedi.
Kaynak: iha