Türkiye Şampiyonası 1. Etap sezon açılış puanlı yol yarışları Hatay’ın Arsuz ilçesi Kent Meydanı’nda start aldı.

49 kulübün katıldığı 3 kategoriden oluşan ve 2 gün sürecek yarışmada Yıldız B 116, Genç 90, Yıldız A 113 sporcu ile toplamda 319 bisikletli yarışıyor. İlk etabı tamamlanan Yıldız B kategorisinde dereceye giren yarışmacılar,

1. Konya Gençlik Spor’dan Mustafa Ayyorkun, 2. Konya Taşkent Spor’dan Yiğit Suphi Askar, 3. Konya Gençlik Spor’dan Emre Yuca oldu. Yarışmaya, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü M. Cemil Şensöz, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ve sporseverler katılırken, Arsuz halkı da yarışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Arsuz’un iklimi ve coğrafi yapısı ile kış aylarında bisiklet turnuvaları için alternatif bir rota olduğunu, bu nedenle en kısa zamanda Arsuz’da uluslararası bir turnuva düzenleyeceklerini söyledi.

75 yıldır bisiklet kullanan 93 yaşındaki Süleyman Kirmit’e katılımlarından dolayı Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı tarafından teşekkür plaketi verildi.

Protokol üyeleri tarafından plaket ödül töreni düzenlenirken, daha sonra protokol üyeleri bisikletlerine binerek Arsuz Kent Meydanı’nda Afrin için pedal çevirdiler.

Yarışmaya Genç kategorisinde start verildi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yarışmalar, Arsuz’un ardından, İskenderun’da devam edecek.
Kaynak: iha