Trabzonspor, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırmasından sonra takımı emanet edeceği yeni teknik adam konusunda son aşamaya geldi. Şuana kadar hiç bir teknik adamla görüşmediğini vurgulayan Kulüp Genel Koordinatör Özkan Sümer, gelecek hafta başından itibaren yeni teknik adamın netleşeceğini belirtti.

Spor Toto Süper Lig’in sona ermesiyle birlikte teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Trabzonspor’un gündemine bir çok teknik adam ismi geldi. Yerli bir teknik direktör üzerinde duran bordo-mavili kulübün gündemine Tolunay Kafkas, Samet Aybaba, Sadi Tekelioğlu, Mustafa Reşit Akçay, Giray Bulak ve Tamer Tuna isimleri gelmesine rağmen Trabzonspor yönetimi yeni teknik direktörünü gelecek hafta açıklayacak.

Trabzonlu bir hoca

Geçmişte Trabzonspor’a hizmet etmiş Trabzon’lu teknik adamlarla birlikte , Trabzon’lu olmayıp ama bordo-mavili kulübe geçmişte hizmet etmiş isimlerinde bulunduğu listede Trabzon’lu teknik adamların daha ağır bastığı belirtiliyor. Yeni teknik direktör konusunu titiz bir şekilde tartışan Karadeniz ekibi, bu konuda hatalı bir karar vermek istemiyor. Hafta başında bir araya gelmesi beklenen Trabzonspor yönetiminin yeni teknik direktör ismine karar vermesi bekleniyor.

Sümer, "Görüştüğüm iddia edilen isimlerle görüşmedim"

Trabzonspor Genel Koordinatörü Özkan Sümer İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada , hiç bir teknik adamla görüşmesi olmadığını belirterek, "Görüştüğüm iddia edilen teknik adamlarla şu ana kadar hiç bir görüşmem olmadı. Gelecek hafta başında bu konuyu netleştireceğiz. Trabzonspor’un hocasız kalacak değil. Bu konuyu gelecek haftadan başında itibaren sonuçlandıracağız" dedi.

"Transferde mali tablo bizim için çok önemli"

Yeni sezonla ilgili olarak transfer çalışmalarına başlandığını belirten Sümer, "Transfer konusunda bizim öncelik verdiğimiz konuların başında mali tablo geliyor. Mali tabloyu dikkate almadan transfer politikamıza yön vermemiz doğru olmuz. Bir oyuncunun yararlı ve verimli olmasına elbette teknik manada dikkate alacağız. Ekonomik durumda hesaplanacak"ifadalerini kullandı.
Kaynak: iha