Trabzonspor Şota ile başladığı sezonu Sadi Tekelioğlu ve yeni gelen yönetimin kararıyla Hami Mandıralı ile devam ettirdi. Bugüne kadar takımın başına ne kadar teknik direktör geldiyse hiçbirisi bu takımı uyum içerisinde oynatamadı. Muharrem Usta'nın kısa sürede mali durumu düzeltmek adına gösterdiği çabayı saha içinde de sağlamasını beklemek hayalcilik olur.

Trabzonspor'da görev alıp bir türlü formasının hakkını veremeyen oyuncuları gördükçe bu formayı hak eden ama giyemeyen futbolculara haksızlık edildiğini düşünüyorum. Sefa sezon başında uzun süre kadro dışı bırakıldıktan sonra Hami Mandıralı tarafından bugün 90 dakika oynatılmasına rağmen Marin ve Muhammet Demir'e eşlik edemedi. Yusuf kendisinden beklenti çok yüksek olmasına rağmen istenilen verimi bir türlü veremedi. Özetle bu oyuncular bireysel olarak farkındalık oluşturumadıkları gibi takım oyununa da katkıda bulunamadılar. Okay Hami'nin vazgeçemediği oyunculardan olurken Aytaç'ın yedek bırakılarak yerine Fatih Atik'in tercih edilmesi de ortasahada istenilen oyununun yansıtılmasını sağlamadı. Çünkü Fatih Atik Aytaç'a göre daha da vasat bir futbolcu. Maç boyunca takımının atağa çıkarken topu verimli kullanamamasında başrolü oynadı. Musa ve Salih yaptıkları gereksiz faullerle rakibe duran top şansı verdiler. 

Hami macera arar gibi kadrolar çıkartarak Trabzonspor'un puan veya puanlar alabileceği bir maçta tekrar puan kaybedilmesine sebep oldu. Maçta futbolu bilen ve hücum futboluna katkıda bulunabilecek iki futbolcu vardı ki Trabzonspor o oyuncuların çabasıyla iki kere golle burun buruna geldi. Muhammet Demir ve Marin arasındaki uyum gelecek adına umut verici. Lakin bu yavaş ortasaha ve ne yaptığını bilmeyen stoperlerle Trabzonspor kalesinde gol veya goller gördüğü müddetçe maç kazanması çok zor.

İlk yarıda topun kontrolünü rakibe kaptıran Trabzonspor ikinci yarıda daha iyi futbol oynayan taraf olsa da teknik direktör farkıyla maçı kaybeden taraf oldu. Ricardo Vaz Te'nin oyuna girmesiyle Trabzonspor'un sol kanadını yıpratan Akhisar Belediye Douglas'ın yaptığı penaltı neticesinde maçı kazanan taraf oldu. Rodallega çok mu iyi bir futbolcu? Hayır. Hatta sezon başında Trabzonspor'a önerilen ve Trabzonspor tarafından alınmayan bir futbolcu. Trabzonspor ve Akhisar arasındaki fark takım olmak ve olamamak. Trabzonspor takım olmadığı gibi teknik direktörü de iyi olmayan bir ekip. 

Maçın adamı:Rodallega
Maçın en kötüsü:Douglas