Her yönüyle güzel ve işin aslı sevenlerinin içini ferahlatan bir geceyi bizlere yaşatan; çiçeği burnunda hoca Hami Mandıralı ve öğrencilerine teşekkür ediyorum, hem de kucaklar dolusu!

Birçoklarına göre hezimeti yaşayacaktı Trabzonspor yeni hocasıyla, lakin beklenen olmadı, yenilgiye rağmen hezimet yaşanmadı, yenilgiye rağmen Trabzonspor ayağa kalktı bu gece, İtalya’da…

Mustafa Reşit Akçay sonrası dönemin ilk saha içi performansında, ligin güçlü ekiplerinden Karabükspor karşısındaki Trabzonspor bu geceki oyunun donelerini zaten bize vermişti.

Hep kompakt futboldan dem vuruyordu ya Mustafa hoca; işte bu iki maç içinde Hami hoca bu yapıyı mükemmel uygulamakta.
Takım bir kere bölgeler arası mesafeyi kısalttı, böylelikle oyunda önce temkinli bir yapı, sonra olgun ve dolgun ataklarla elinden geleni, elindekilerle sonuç odaklı üretmeyi düşünüyor hocanın sistemi!
Ha burada ister kadro yetersizliği deyiniz, ister yeni hocanın yeni sistemi deyiniz, bazı eksikler illaki var.
Özellikle futbolcuların bireysel ve taktiksel anlamdaki eksiklikleri bazen can yakacak, fakat burada niyete bakmak gerek!
Yani ‘ niyet neydi akıbet ne oldu? ‘ yerine akıbetin niyetlerin özünde ne olacağına bakmak, biraz Hami hocayı beklemek gerek!

Ve bu gece!
Ne yalan söyleyeyim, takım elbisesi içinde Hami Mandıralı’yı görünce duygulanmadım desem yalan olur gerçekten!
Mahallenin medarı iftiharı bir genci gibiydi, bütün takdir ve dualarımızı alan…

Efsaneleşen futbol geçmişinin, hocalık döneminde Trabzonspor’un futbolunda mutlaka karşılık bulacağına bu akşamki kenar yönetiminde ve duruşunda bir kere daha inandım.

Adrian ve Yusuf  Erdoğan değişikliklerinin biraz daha erken olabilirliliği dışında, bütün hamlelerini ve oyun stratejisini beğendiğim bir Hami Mandıralı performansını görmek ziyadesiyle beni ve birçok Trabzonsporluyu memnun ettiği kanısındayım.

Futbol şansı rakipten yanaydı, olmadı!
Fakat bu çizgide yürüyecek bir Hami Mandıralı düşüncesiyle Trabzonspor’un ligde de en kısa sürede toparlanacağına inancım tamdır.
Bu akşam Maouluda olaydı, belki en azından bir gol avantajı yakalayabilirdi diye düşünüyorum Trabzonspor!
Emre’nin elinden geleni yapmasının elbet böyle kalibresi yüksek maçlarda düşük gibi kalması, Kadir’in o son dakikalarda kaptırdığı topun, avantajı rakibe kaptırmasına olanak vermesi bir yana, bütün bunlar olabilir, mühim olan pişmek, pişmeye meyil etmek!

Trabzonspor bu akşam çok büyük bir futbol performansı ortaya koymuştur.
Pirlo, Tevez, Osvaldo, Buffon ve diğerleriyle ideale yakın bir ‘ on bir ‘ ile Trabzonspor’u oyunuyla değil, futbol şansı ve becerikli ayaklarıyla yenmiş bir Juventus izledik bu gece…

Ezilen değil, özgüvenini kazanmış bir Trabzonspor’u sunan Hami hoca ve öğrencilerinden rövanşta neden bir galibiyet beklemek hayal olsun ki?

Yönetim: Sadece bir gol yeterdi bu gece?
Bilmem mesaj yerine ulaştı mı?