Bursaspor karşısına Eren ve Sercan Kaya’dan yoksun çıkan 1461 Trabzonspor, özellikle ilk yarıda iyi bir performans sergiledi. Daha önce oynadığı 4 karşılaşmadan sadece 1 puan çıkaran Bordo-Mavi-Beyazlılar, buna rağmen maçlarda gösterdiği performans ile alkış almıştı. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi bu oyuncuların puana değil tecrübeye ihtiyacı var. Bugün bir puan alırlar, yarın gruptan çıkarlar, kim bilir gün gelir kupayı da alırlar... O yüzden bu tür maçlarda 1461 Trabzon için puandan çok performans ön plana çıkıyor. Bugün de görüldü ki 1461 Trabzon takımında Trabzonspor’da oynayacak birkaç oyuncu var. Bu çocuklara sahip çıkalım.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda 3 puanla 3. sırada yer alan Bursaspor’un iddiasının devam etmesi için bu karşılaşmadan mutlak 3 puanla ayrılması gerekiyordu. Lakin karşısında kolay lokma olmayan bir ekip olduğunun da bilincindeydi. Ona göre hareket ediyor ona göre oynuyordu.

 İlk yarıda her iki kanattan da gol arayan 1461 Trabzon, tehlikeli ataklar geliştirmesine rağmen bir türlü aradığı golü bulamadı. Bordo-Mavi-Beyazlı ekip tabi bu sürede kalesinde de önemli pozisyonlar yaşadı. Ancak kaleci Fatih yine iş başındaydı ve tehlikeli Bursaspor ataklarında gole izin vermedi. İlk yarı karşılıklı ataklardan sonuç çıkmayınca devre de 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda daha baskılı oynayan taraf 1461 Trabzon oldu. Sol kanattan Barış Memiş ile tehlikeli pozisyonlar geliştirdi. Bu oyuncuya Yusuf Erdoğan da yardımcı oldu. İlerleyen dakikalarda orta alanın üstünlüğünü eline geçiren ev sahibi ekip Bordo-Mavi-Beyazlılar, konuk ekibe zor anlar yaşattı. Oynadığı futbolla taraflı tarafsız alkış alan ekip yine zoru başardı Sivasspor’dan sonra Bursaspor gibi bir ekipten de puan alma başarısını gösterdi. Hakem ilk yarıda maça etki edecek hamlede bulunmadı lakin ikinci yarı için aynı şeyleri konuşamayacağım. Çünkü özellikle son anlarda bariz hatalarda bulundu. Örnek verecek olursak Pinto’nun hareketi kesinlikle kırmızı karttı. Göksu’ya verilen sarı kartı da anlamış değilim. Ve bir başka örnek verecek olursak, orta hakem bunun öncesinde faul vermediği bir pozisyonda itirazlarını sürdüren Batalla’ya oyunu durdurarak sarı kart gösterdi. Buradaki sarı kart doğru olabilir lakin o anda 1461 Trabzon kontra atağa çıkıyordu belki de o pozisyon gol olacaktı. Pozisyonun bitmesini beklemesi ve ardından bu oyuncuya sarı kart vermesi lazımdı. Bana göre bu da yanlış bir davranıştı.

Sonuç olarak 1461 Trabzon 3 puanı hak etti ama 1 puanla idare etmek zorunda kaldı. Futbol bu her zaman iyi oynayan 3 puan alamayabiliyor. Yine de alınan 1 puandan çok oyuncuların vermiş olduğu performans bizleri memnun etti. Hepsini ayakta alkışladım. Hele hele o direkten dönen pozisyonda çok heyecanlandım, inanın yerimde duramadım.

Teşekkürler çocuklar, bizlere o eski heyecanımızı yaşattığınız için…

Teşekkürler çocuklar, adam gibi erkekçe savaştığınız için…

Teşekkürler, teşekkürler…