Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü’nde partisince düzenlenen mitinge katıldı.
BTP liderinin sloganlarla karşılandığı mitinge vatandaşların ilgisi büyüktü.
Hüseyin Baş, önce Beşikdüzü adayı Sabri Terzi ve vatandaşlarla birlikte davul zurna eşliğinde horon oynadı.
 
BTP Beşikdüzü Adayı Sabri Terzi projelerini anlattı

Trabzon Beşikdüzü'nde Teleferik Tatbikatı Trabzon Beşikdüzü'nde Teleferik Tatbikatı

Mitingde ilk konuşmayı BTP Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Sabri Terzi yaptı.
Terzi, “Bugüne kadar projelerimizi anlattık.  Teleferiğin sahil ayağında 50 tane, dağ ayağında 50 tane işletme yapacağım, otelimiz olacak, parkımız olacak, kadınlar için yaşam merkezi olacak. Otogarı yenileyeceğiz, belediye binasını yenileyeceğiz.  Meydanı yeniden Cumhuriyet Meydanı yapacağım. 29 Ekim'de, 23 Nisan'da, 19 Mayıs'ta 30 Ağustos'ta yine bu bayrakları sallayarak bayram kutlayacağız inşallah.” dedi.

“Beşikdüzü'nde vaat ettiğim her şeyi yapacağım”

“Benim arkamda dağ gibi bir genel başkanım var, 33 yaşında Hüseyin Baş var” diyen Sabri Terzi şöyle devam etti; “O benim arkamda olduğu müddetçe Beşikdüzü'nde vaat ettiğim her şeyi yapacağım. Kesinlikle, ‘Merkezi hükümet bana para gönderirse yaparım, İller Bankası para göndermiyor, mahkum olduk’ demeyeceğim. Ben, ‘Belediyeniz merkezi hükümetten olmazsa hizmet alamazsınız’ diyenlere, Beşikdüzü'nde yapacağım hizmetlerle cevap vereceğim.”

Sabri Terzi mitingte türkü söyledi
  
BTP Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Sabri Terzi, konuşmasının sonunda okuduğu ağıt ve ‘Oy Asiye’ türküsü ile vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

“Oylar bölünüyor, Sabri başkanda toplanıyor”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da mitingde Beşikdüzülü vatandaşlara hitap etti.
Son zamanlarda oylarınızı bölmeyin söyleminin popüler olduğuna dikkat çeken Hüseyin Baş, ‘Beşikdüzü'nde bir ilk gerçekleşiyor. Burada oylar bölünüyor ve bütün hepsi Sabri başkanda buluşuyor. Bir insan AK Partili, CHP'li, İYİ Partili, MHP'li, Sadet Partili vatandaşımızdan oy alır mı, alır. Normalde alamaz da Sabri başkan ise alır. Burada bunu gördük. Niye bunu söyledim, çünkü bizim tek bir davamız var;  bu milleti birleştirip kardeş yapmak. Kim bu milleti kavga ettirmek istiyorsa karşısına dağ gibi durup 'sen bunu yapamazsın' demek. Bizim hayalimiz bu” dedi.

“Biz istiyoruz ki bu gençler ülkesinde kalsın, ülkesine hizmet etsin”

Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Beşikdüzü’nde de gençlerin memleketini terk etmek zorunda kaldığını ifade eden BTP lideri şunları söyledi; “Bir hayalim daha var. Görüyorum ki Beşikdüzü benim ağabeylerimden, ablalarımdan, teyzelerimden oluşan bir ilçeye dönüşmüş. Halbuki bu ilçenin binlerce genci vardı. Nerede gençler? Gençler gurbette değil mi? Gençler iş arıyor değil mi? Gençler hayallerini gerçekleştirebilmek için beldesini, ilçesini, şehrini terk ediyor değil mi? Bu gençler artık ülkesini bile terk ediyor. Bizim bir hayalimiz var; gencin sağlığında olduğu gibi hastalığında da annesine babasına hizmet ettiği bir Türkiye, yaşlılığında da ana basına hizmet ettiği bir Türkiye... Gencin mahallesinde, ilçesinde hayal kurduğu bir Türkiye olsun istiyoruz. Bir sürü zeki çocuklarımız, gençlerimiz, arkadaşlarımız hayal kurabilmek için ülkesini terk ediyor. Biz istiyoruz ki bu gençler ülkesinde kalsın, ülkesine hizmet etsin.”

“Emeklinin parasını devlet değil vatandaş verir”

Konuşmasında emeklilerin durumuna da değinen Hüseyin Baş, “Size diyorlar ki emekliye para veremiyoruz. Emeklinin parasını devlet vermez, kim verir? Bakın orada esnaf arkadaşlarımız var. Onlar gider SGK, BAĞKUR öder. Bütün Türkiye'deki esnaflar, işverenler para öderler. Mesela Türkiye'de asgari ücret kaç lira? Brüt olarak 25 bin lira. O'nun 8 bin lirası direk devlete vergi olarak gider. Neden? Devlet vergileri toplasın emekliye versin diye. Demek ki emeklinin parasını kim veriyormuş, vatandaş veriyormuş! Şimdi vatandaşın verdiğini bile bu kadar eksik ödüyorlarsa tek bir şey söylüyorum; vicdan ya Rabbi. Yazık, bu olmaz! Biz bu toplumun zenginleşmesini istiyoruz. Bu toplumun refah içinde yaşamasını istiyoruz ve bunu yapacağız” dedi.

“Sabri ağabey Beşikdüzü’ne emanet”

Konuşmasının sonunda BTP Beşikdüzü Adayı Sabri Terzi’ye destek isteyen Hüseyin Baş, “Ben buraya Sabri ağabeyimizi Beşikdüzü'ne emanet etmeye geldim. Sabri ağabey sizlere emanet, O'na iyi bakın. O sizin çocuklarınızın, evlatlarınızın, yarınlarınızın garantisi olacak. Sabri başkan seçildiğinde siz yıllar üstüne ilk kez huzurlu bir uyku uyuyacaksınız. Size ne söylediyse ben arkasındayım, ne söylediyse Beşikdüzü'nde fazlası yapılacaktır. Hiç kuşkunuz olmasın, diyorum hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kalabalık bir ekiple yürüyüş yaptı

Konuşmaların ardından BTP lideri Hüseyin Baş, Sabri Terzi, meclis üyesi adayları ve vatandaşlarla birlikte Beşikdüzü merkezinde bir süre yürüyüş yaptı, esnafları ziyaret edip onlarla sohbet etti.

D9C6A6E4 Fcd0 40E2 Bcfb A01Fc5006C1E1C6C650C F611 42Ce 9169 6A9621660Cb0006630C9 F61B 46A1 B6C4 D7B25Fe501600B761218 0Ff9 480A B67C 1D177A3E065A

Editör: Haber TS