Her yıl aynı hafta Antalya'da düzenlenen Trabzon Festivali'nde Trabzon ve Karadeniz'in tüm güzellikleri Antalyalılar ile buluşturuluyor.

Trabzon'da tiyatro toplulukları sezona hazır Trabzon'da tiyatro toplulukları sezona hazır

Antalya'da 11 Şubat'a kadar devam edecek olan Trabzon Festivali bu yıl da Şubat ayının başında kapılarını halka açtı. Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenen festivalin açılışında kemençe çalındı, horon oynandı ve yöresel lezzetler ikrama sunuldu. Festival coşkusu ortaya renkli görüntüler çıkarırken, hamsi yeme yarışması etkinliğe damga vurdu.

Mısır ununa bulanarak kızartılan hamsi, tereyağlı kuymak, lahana sarması, Vakfıkebir ekmeği, Sürmene bıçağı, hediyelikler ve yöresel tüm ögeler tezgahlarda yerini aldı.

Hamsi yeme yarışmasında hamsiyi en hızlı yiyen yarışmacıya çeyrek altın verildi.

Akdeniz'de Karadeniz kültürünün tanıtıldığı Antalya'da düzenlenen Trabzon Festivali hakkında Muratpaşa Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Pınar, duygularını şu şekilde ifade etti:

"Kültürlerin buluştuğu Trabzon Festivali 11 Şubat Pazar akşamına kadar Antalya'mızda sürecek. Trabzon'un meşhur lezzetlerini Karaalioğlu Parkı'nda sizlerle buluşturuyoruz. Yediden yetmişe tüm Antalyalıları, Trabzon Festivali'ne bekliyoruz.".

Editör: Didem Bektaş