Trabzon Valiliği önünde bir araya gelen öğrenci ve sporcular, ellerinde Türk bayrağıyla Atatürk Alanı'na kadar yürüdü. 150 metre uzunluğu, 6 metre de genişliğindeki Türk bayrağını taşıyan yaklaşık 2 bin kişilik grup, yolculuk boyunca 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği yürüyüşte öğrenciler, üzerinde Atatürk'ün yer aldığı kırmızı-beyazlı tişörtler giydi. Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının marşlarıyla yürüyen gruba vatandaşlar alkışlarla karşılık verdi. Yürüyüş, Atatürk Alanında son bulurken, burada İstiklal Marşının okunmasının ardından Dünya şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu.

Etkinlikte konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, "Gençlik yarınların teminatıdır. Gençlik ecdadının izinde azim ve iradeyle yürüdüğü sürece milletin geleceği emin ellerde demektir. Asırlardır yıkılmaya çalışılan Türk ruhu, gençliğin damarlarında dolaşan bu asil kanda gizlidir. Gençlik oldukça yarınlar garanti altındadır. Bu hafta; zafer haftasıdır, gençlik haftasıdır, spor haftasıdır, Atatürk haftasıdır, bayram haftasıdır" dedi.