Trabzon'un Yalıncak Mahallesi’ndeki fabrikasında ameliyat ipliği üretimi yapan Doğsan Tıbbi Malzeme Sanayi, yol genişletme çalışmaları nedeniyle zora sokuldu

BİR BAŞARI HİKAYESİ

Yalıncak’ta 1970 yılından beri ürettiği yüksek kalitede ürünleri 40’ın üzerinde ülkeye ihraç ederek bir başarı hikayesi yazan Doğsan Tıbbi Malzeme Sanayi A.Ş. Trabzon’da hem istihdama katkı sağlıyor hem de döviz kazandırıyor. Türkiye’nin ilk ameliyat ipliği fabrikasının yönetimi bugünlerde yol sorunuyla boğuşuyor.

KİLİT VURULABİLİR

Kaşüstü’ndeki dalcık kavşak projesinin başlangıç noktasında yer alan fabrikanın bahçesinin yaklaşık 30 metrelik kısmı istimlak edilecek. Trabzon-Rize yolu fabrikanın kapısına dayanacak. Yolun güneye kaydırılmamasının bir nedeninin yol kenarındaki caminin yıkılacak olması. Caminin yıkılmaması için yolun, kuzeye kaydırıldığı ileri sürüldü.

TEKİRDAĞ’A MI GİDECEK?

Doğsan Katgüt fabrikası patronu Kamil Saruhan’ın yeni bir cami yaptırmayı önerdiği ancak bunun kabul edilmediği ileri sürüldü. Trabzon’da Petrol Ofisi dolum tesislerinin yanında tam 47 yıldır çalışan, Türkiye’nin ilk ameliyat ipliği fabrikasının yol sorunu giderilmediği takdirde, sanayi kenti Tekirdağ’a taşınabileceği öğrenildi.

FARUK ÖZAK DEVREDE

Fabrikanın Trabzon’dan başka bir şehre taşınmaması için eski Bayındırlık ve İskan Bakanlarından Faruk Nafiz Özak’ın devreye girdiği, fabrika sahibi Kamil Saruhan ve Karayolları yetkilileriyle bir araya gelerek görüşmeler yaptığı öğrenildi. Özal’ın devreye girmesinin ardından bundan sonraki gelişmelerin ne göstereceği merak ediliyor. >> 

ECZACI SARUHAN KURDU

Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar’daki ilk sütür üreticisi olan Doğsan, 1970 yılında eczacı S.Salim Saruhan tarafından kuruldu. Dünya markası ürünler karşısında sahip olduğu rekabet gücünü geniş üretim, yönetim ve satış kadrosu, 50’ye yakın distribütörü ve 46 yılı aşkın deneyiminden alan Doğsan, bütünüyle ulusal sermaye ve işgücüyle hizmet veriyor, tüm cerrahi branşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Abdullah ŞANLI - EKSPRES