Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulubünün düzenlediği “Takım Çalışması’’ konulu söyleşide Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Söyleşide gerek özgeçmişi gerekse de futbol yaşantısı hakkında bilgiler veren Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takım çalışmasının farklılıkları bir araya getirmek ve bir bütün oluşturmak için önemli rollerden biri olduğunu belirtti.

Takım çalışmasının takımla birlikte hareket etmenin sahanın içinde ve dışında beraber olmanın sonucunda başarı ve kariyere sahip olduğunu ifade eden Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ,” Takım çalışmalarının içinde insanlarımızın egosu vardır ben odaklı çalışmamamız gerekiyor biz odaklı çalışmamız gerekiyor.  Eğer biz  odaklı çalışırsanız zafere ulaşabilirsiniz. Gruplar içinde problemler var bizim insanımız probleme problemle gitmektedir. Ekip ruhunu geliştirmek için sosyal aktiviteler toplantılar yapılmalıdır.  Takımların içerisinde sorumluluğu ve görevlerin belirlenmesi takımın işleyişinde çok önemli bir roldür. Takım çalışmasında liderler vardır teknik taktik boyutu çok önemlidir. Bugün iki tane lider tiplemesi var birincisi tamamen takım çalışmasının içinde analizlerden bilimden yararlanan ikinci ise  bunları kenara koyup tamamen motivasyonla çalışan teknik adamlar  var bana sorarsanız her ikisini de yapan teknik adam başarıya ulaşmış olur.  Bir araya gelmek bir başlangıçtır. “ dedi.

Üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplandıran milli takımlar teknik direktörü Abdullah Avcı, Ülke futbolu konusunda hedeflerinin olduğunu belirterek “ Öğrencinin potansiyeline göre futbol voleybol basketbol hangisine uygun ise bu spor dalı altında spor okullarında okutup kişilikli öğrenciler yetiştirip  eğitimli sporcu sorununu çözmüş oluruz.  Eğitimle ilgili temelleri atarsak turnuva takımı oluruz.  Hollanda maçına kadar 6 tane maçımız var. Süper ligde ve Avrupa’da oynayan  oyuncular özelikle sahanın içinde ve dışındaki adaptasyonu ile birbirleriyle uyum süresini çabuk ele geçireceğini düşünüyorum ve alacakları netice onlara moral verecektir. Bulunduğum kurumlarda uzun vadeli çalışmayı her zaman düşündüm Türk Milli Takımın temel hedeflerini çözüp eğitimli bir şekilde uzun vadeli düşünce içeresinde  hedefim milli takımı yükseltmektir. İleriki yıllarda Avrupa’da bir takımda teknik patron olmaktır. Milli takımlarda spor psikoloğu departmanı başlatıp özellikle milli takıma gelip aile ilişiksini sağlayacak bir departman kurmayı rakibine arkadaşına oyuncuya hakeme saygı gösteren fair play doğrultusunda oynayan bir futbolcu profili oluşturmayı hedefliyorum. “ ifadelerini kullandı.