Çandır’da özellikle kadın ve çocuklara yönelik eğitim projeleriyle dikkat çeken Seda Başoğlu, 28 Haziran 2015 tarih ve 2015/398 sayılı kararnameyle Saimbeyli İlçe Kaymakamı görevine atandı. Başoğlu, 13 ağustosta görevine başladı.


SEDA BAŞOĞLU KİMDİR?


1982 yılında Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde dünyaya gelen Başoğlu, aslen Trabzon Sürmenelidir. İlk ve orta eğitimini Bayburt’ta tamamlayarak 2001 yılında üniversite eğitimine başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden bir yılı İngilizce hazırlık eğitimi olmak üzere 2006 yılında lisans derecesi ile mezun oldu. 2007 yılında Maliye Bakanlığı’nda memuriyete başladı.


2009 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak mülki idare amirliği mesleğine intisap etti. Ankara Valiliğinde teftiş stajını, Tokat’ta il merkez stajını, Muğla ili Dalaman ilçesinde kaymakam refikliği stajını yaptı.


Kütahya ili Hisarcık ve Emet ilçelerinde ve Çorum ili Laçin ilçesinde kaymakam vekili olarak görev yaptı. Yurtdışı stajı çerçevesinde bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri Texas eyaletinde bulunarak Rice Üniversitesinde dil eğitimini başarıyla tamamladı.


Aynı süre zarfında Amerika’nın yönetim sistemi üzerine araştırma ve incelemelerde bulundu. İleri derecede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Fransızca biliyor ve Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu ile evli.
Editör: TE Bilişim