Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 4 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Başkan Genç, şehir merkezindeki bir otelde düzenlediği toplantıda, göreve geldiği günden itibaren belediyecilik ilklerini katılımcı, kültürel, sosyal, çevre dostu ve hizmet belediyeciliği olmak üzere 5 temel ilke etrafında birleştirdiklerini söyledi.

Seçim döneminde vaat ettikleri talepler doğrultusunda çalıştıklarını belirten Genç, "Görev süresince söylediğimiz taahhütleri yerine getirmeye çalıştık. Göreve geldiğimiz günden itibaren katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet ettik. Her hafta mahalle, esnaf ve halk günü etkinlikleri düzenleyerek, vatandaşlarla bir araya geldik." ifadelerini kullandı.

Genç, Ortahisar Belediyesinin 85 mahalleden oluştuğunu anımsatarak, "Bugün itibariyle 332 bin 504 nüfusa sahip ve 189 kilometrekarelik bir alandaki ilçeden bahsediyoruz. Bugüne kadar 17 kez de mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. 13 muhtarlık binası yaptık, 14'ünün de yapımı devam ediyor." diye konuştu.

Yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu Trabzon'da öğrenci konseyleri ile birlikte ortak projeler yaptıklarını dile getiren Genç, belediye bünyesinde bulunan üniversiteye hazırlık kurslarında bin 490 öğrenciye eğitim konusunda destek verdiklerini ifade etti.