HUZUR TACİZCİLERİ SAMİMİYETİME DOKUNMA!

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesiyle alakalı yazılı bir açıklama yaptı. Ayvazoğlu açıklamasına şu sözlerle başladı: “Herhangi bir konuda görüş beyan ederken yapılabilecek birincil hatadır ön yargı ve sonrasında gelen kaçınılmaz yanılgı. Kavramlar ve terimler üzerinden cambazlık yaparken 'vicdani(!) bir zemine oturtulmaya çalışılan bir sosyal sorumluluğun' vicdansız hamleleri karşısında insan/kadın/anne kimliklerimden hangisini kabul buyurursanız onunla söylemiş olayım.Tecavüz, taciz, cinsel istismar, sapkınlık, sapıklık vs. her ne zıkkımsa tüm İN-SAN-LAR ne düşünüyorsa ben de onu düşünüyorum. Sonrasında bu düşünebilen insanları CHP'li, MHP'li, AK Parti'li diye ayırmadan aynı insani hassasiyete sahip olduğumuza inanıyorum ve haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hükmünce naçizane görüşlerimi beyan ediyorum.”

HAFİFLETİCİ BİR SEBEBİ OLAMAZ

Ayvazoğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Bir kadının ve hele hele bir çocuğun bu dünyada başına gelebilecek en acımasız, en vicdansız, en yaşanılmaz durum olan cinsel şiddetin önünü açabilecek, masumlaştırabilecek ya da meşrulaştıracak her türlü sübjektif yaklaşımın kulağına su kaçıracak kadar cesurum ve bu yaklaşımı sahiplenenleri de aynı sapkın tanımlarla niteliyorum.

Öyle bir 'SUÇ' tarifi ile karşı karşıyayız ki; ne hafifletici sebebi olabilir ne de hafife alınabilecek bir yanı. Bu cümlelerden sonra 'AMA' diye devam etmeyeceğim çünkü bugün yansıtılmaya çalışılanların ve üç partinin de uzlaştığı ve 3000 ailelik bir mağduriyetin giderilmesi yönünde sunulan bir önergenin eğilip bükülerek, içinden çıkarılmaya çalışılan cin ile halkı çarpmaya ve gerçekleri çarpıtmaya çalışanlar için yapabileceğim bir şey yok.”

SİYASET ÜSTÜ TUTMAM KIZIMA OLAN BORCUMDUR

Bir kız çocuğu annesi olarak açıklamalarına devam ettiğini belirten Ayvazoğlu, “Cinsel istismarın bile istismar edilebildiğini gösteren ve halkı kirli siyasi emelleri ile TACİZE kalkışanları da elbette ki ayrı tutarak karşılarına geçiyorum. Çünkü bir kız çocuğu annesi olarak bu aşağılık suçu siyaset üstü tutmamın ve sonucu ne olursa olsun sarsılmaz bir kararlılıkla ayağımın altına almamın en hafif tabirle kızıma karşı borcum olduğuna inanıyorum. Çocuk yaşlarını kadınca tanımlamalar üzerinden kaybeden ama asla kirlenmeyen ve gerçek kirlenmişler tarafından isteseler de kirletilemeyen günahsız yavruların hepsini kucaklayacak büyüklükte kollara sahip olanları dünya görüşleri ne olursa olsun kardeşim olarak ilan ediyorum.”

NİYETLER DEĞİL YASANIN TEKNİĞİ TARTIŞILMALI

Ayvazoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Son olarak; Tecavüzcüye evlilik yoluyla cezadan kurtulma imkanı kesinlikle getirmeyen, tecavüz suçunun faillerini bu düzenleme kapsamı dışında tutan, 16 Kasım 2016 tarihinden önce küçük yaşta yapılan evlilikler neticesinde yıllar sonra hapse atılan baba ve eşler nedeniyle bozulan aile birliğini korumak ve mağdur çocukların aile hayatını bozmamak üzere bir kereye mahsus yapılan geçici bir düzenleme üzerinden TECAVÜZCÜLER AFFEDİLİYOR diyen huzur tacizcilerine de SAMİMİYETİME DOKUNMA diyorum. Önergeyi verenlerin niyetlerinin değil yasanın teknik anlamda tartışılması ise daha uygundur.”

Editör: TE Bilişim