Akedemi Trabzon Sinema Atölyesi Sizleri Bekliyor / Yönetmen Erdal EKSERT

Akademi Trabzon 3 aylık bir eğitimin ardından kamerayı doğru kullanmayı ve sizi kendi imkanlarınızla kısa film çekebilecek düzeye getirmeyi vadediyor. 
Sinema Atölyesi’nde yönetmen adayları için 3 dersten oluşan 3 aylık bir eğitim programı var.
1. Senaryo Yazımı – Diyalog Yazımı ( Sİnopsis – Tretman –Çekim Senaryosu)
2. Kamera Hareketleri – Kameranın Özellikleri
3. Mekan ve Ekip ( Filmde Mekan nedir? Nasıl Yaratılır? – Film seti nedir? – Bir film ekibi nasıl oluşturulur ve nasıl çalışır? )
Sinema Atölyesi programı ile sanatın doğasını ve insanın algısını kavramak hedeflenmiştir. Sinemanın temel öğelerini tanıyacak, sanata ve sinemaya bakışınızı , görsel yeteneklerizi geliştireceksiniz. Filmleri ve dolaylı olarak dünyayı doğru şekilde okuyabileceksiniz. Program sonunda geliştirdiğiniz teknik ve kuramsal bilgiler ile bir belgesel ya da kurmaca kısa filmler çekmek sizin için çok kolay olacak. 

Beyaz perdeyi salondan izlemek artık size yetmiyor ve kamera arkasında üretmek sizi cezbediyorsa, Akademi Trabzon sizi Sinema Atölyesi’ne bekliyor

MEDYAHANE: Sosyal Medya Atölyesi; YARATICI , ÜRETKEN, KEYİFLİ

Her şeyi reddebiliriz ama bir tek şeyi reddetme şansını, insanlık konuşmağa başladığı yaklaşık 40 bin yıldır kaybetmiş durumda; iletişim kurmak ve bunu da kelimeler ile yapmak zorundayız. Geriye dönüşümüz yoktur; yeniden dumana dönemeyiz! Hal böyle ise; sağlıklı bir iletişimin tartışılamaz ve değiştirilemez Anayasa maddesine riayet edeceğiz; sağlıklı bir iletişim, futboldaki iyi bir pasa benzer; topun sizden çıkmış olması yetmez, karşı tarafa sağ salim ulaştığından emin olmanız gerekir. Yaşanabilir keyifli bir dünya için vazgeçilemez olan temel şeylerden biri birbirimizi doğru anlamış olmamızdır. Sihirli formülleri yok hayatın, ancak, anahtar kelimelerini keşfedip doğru ve etkili yöntemlerle iletişim kurarak yaşanabilir keyifli bir kişisel dünya kurmak mümkün. 
Birey ve kurumların internette birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar sosyal medyayı oluşturur. Sosyal medyayı amaçlarımıza uygun, doğru ve etkili kullanmak için, kavramları iyi bilmek gerekiyor. Çünkü, internet siteleri bize ortamı sunar ancak, içeriği oluşturan , internet kullanıcıları, yani bizleriz. Sosyal medya, internet kullanıcılarına, bir yandan, aradıkları ve ilgilendikleri içeriklere ulaşma imkanı verirken, öte yandan, kişilerin birbirleriyle tanışması, irtibata geçmesi, içerik paylaşımında bulunması, tartışma ortamı oluşturması ve ortak ilgi alanlarındaki kişilerin gruplaşabilmesi gibi işlevler de görüyor. 
Peki sosyal medya kullanmak neden gerekli?
Günümüzde hayat ve önümüzdeki süreç, hangi alanda bulunursak bulunalım, tüm ürettiklerimizi topluma duyurabilmek, paylaşabilmek ve geri dönüş alabilmek için geleneksel yöntemlerin geçerliliğini yitirdiğini ve ama sosyal medyanın bize sınırsız imkanlar sunduğunu gösteriyor. Sosyal medyanın, hayatımızın hemen her alanını etkilediğini, doğrudan yahut dolaylı olarak iş ve gündelik yaşamımıza şekil verip önemli bir boyutunu oluşturduğunu gösteriyor. Bu sınırsız, eğlenceli, yaratıcı imkanlardan neden sonuna kadar yararlanmayalım! Bu yüzden geç kalmamak, uzak kalmamak pek çoğumuz için vazgeçilmez bir koşul. Bu atölye çalışması, sosyal medyayı herhangi bir amaçla iyi kullanmak isteyenlere ihtiyaç duydukları desteği sağlamak, medyanın başka boyutlarına dair herhangi bir üretme isteği olanların önünü açmak, medya alanını akademik ve iş düzeyinde düşünenlere rehberlik edip pratik yapma imkanı vermek, yeni yaratıcı süreçler başlatmak ve tüm bunları MEDYAHANE ve sahada uygularken de keyif almayı unutmamak üzere tasarlandı.


Aerobik ve Step Antrenörü PERVİN KIRAN Akademi Trabzon'da..

Pervin Kıran hocamızla müzik eşliğinde ritmik hareketlerle vücudumuzdaki yağlardan kurtulurken, hayata bakışımızı değiştiriyor ve pozitif enerjimizi açığa çıkarıyoruz.
Hem eğleniyor, hem spor yapıyor ve müzik eşiliğinde hayatın ritmini yakalıyoruz. 
Hayatınıza renk katmak ve sağlıklı yaşamak için Pervin Kıran hocamızla haftada iki gün AKADEMİ TRABZON'da buluşalım.


Uzman Kadrosuyla Verilen Diğer Dersler;
 

Editör: TE Bilişim