Toplantı gündeminde Akçaabat Köftesi Coğrafi işaretinin uygulanmasına ilişkin yönergenin görüşülerek kabul edildi. Üreticilere verilecek izin belgesi ve şartları belirlendi. Denetleme yapacak üyeler ile denetleme komisyonu oluşturulması konuları da karara bağlandı.


Başkan M. Suat Hacısalihoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türk Patent Enstitüsü’nde Coğrafi işareti tescil edilen Akçaabat Köftesinin üretiminden tüketimine kadar geçen süreci kapsayan bir yönergenin oluşturulduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, yönerge ile Trabzon kültürünün önemli unsurlarından birisi olan Akçaabat Köftesini korumak ve gelecek kuşaklara esasını bozdurmadan teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti. Hazırlanan yönergenin esasının Coğrafi işaret kapsamında Akçaabat Köftesinin yasal haklarını korumak olduğunu ifade etti. Hacısalihoğlu, “Akçaabat Köftesine yıllarca hizmet veren, oluşturulan ağız tadında payları bulunan emekli ustalarımız denetleme üyeleri arasında yer alacak. Süreci sektörle hep birlikte kontrol edeceğiz” dedi.
Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Meclis üyesi Ahmet Haşim Ekici, sektör temsilcileri Nihat Aydın, Şener Kakışım, Erkan Çelik, Temel Kolotoğlu ile TTSO Türk Patent Enstitüsü Ofisi Temsilcisi Ümit Orhan katıldı.