Akçaabat'ta eski Tekel hizmet binasında faaliyetini sürdüren ve 250 kişinin istihdam edildiği tekstil firmasının üretimini durdurarak fabrikayı boşalttığı bildirildi.

Akçaabat Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce yapılan ihaleyle yıllık 20 bin lira sembolik rakamla kiraya verilen eski Tekel binalarındaki tekstil fabrikası, üretimini durdurdu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, yaptığı açıklamada, ilgili firmanın ihale şartlarını yerine getirmediğini ve ihalenin feshi için gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Akçaabat'ta istihdam sağlaması için binayı sembolik bir rakamla kiraya verdiklerini dile getiren Türkmen, şunları söyledi:

"İhale şartnamemizde binanın üst kısmında turistik otel, alt kısımlarında ise üretim yapma ve belli sayıda işçi istihdam etme şartı vardı. İhaleyi alan firma üretim için bir çalışma yaptı ve Akçaabat'ta belli sayıda insanımızı burada istihdam etti ancak otel kısmını bir türlü faaliyete geçiremedi. Buna rağmen burada çalışan, evine ekmek parası götüren insanları düşünerek idare etmeye çalıştık. Son birkaç aydır da çalışanlarına maaş vermediğini duyduk. Son olarak işçilerin noter kanalıyla firmaya ihtar çektiklerini ve fabrikada üretimin durduğunu tespit ettik. Ayrıca firma görevlilerin götürebildikleri tekstil malzemelerini buradan taşıdıklarını tespit ettik."