Burada TOKİ İle Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında ki yazışmanın fotokopisini basına dağıtan Pekşen, dikkat çeken iddialar gündeme getirdi.

TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında ki yazışmayı gösteren Pekşen, "Gençlik ve Spor Bakanlığı diyor ki, "Bu statla ilgili aynı şeyleri tekrar tekrar neden soruyorsunuz. inşaat devam etmiyor. Siz aynı şeyleri soruyorsunuz" Şimdi ben buradan bütün Trabzonlular adına soruyorum. Bu yazının içeriğinde geçen konulara bakıldığında stadın esasen inşaatının hiç ilerlemediği Mayıs ayından beri de stadın inşaatının ilerlememesi için devletin anlaşmalı bir şekilde bir yazışma süreci takip ettiğini görüyoruz. Her ikisi de bir birlerine inşaatın ilerlememesi için bir yazışma süreci takip ediyor. TOKİ ile Spor Bakanlığı arasında" dedi.

"DEVAM EDİYOR MUŞ GİBİ DAVRANILIYOR"

Pekşen, şu şekilde devam etti: "Teknik ayrıntıları soruyor diyor ki, "Daha önce ordun bunu niye bir daha aynı şeyi soruyorsun2" Buradan ilgilileri bu konuya ilişkin bir açıklama yapmaya davet ediyorum. Bir birlerine kızıyorlar.  "Senin yüzünden" diye. Ama görünüyor, stadın inşaatında her hangi bir ilerleme yok. Zaten olması da şuan da olası değil. Çünkü kamuoyundan gizlenen ir takım teknik ayrıntılar var. O teknik ayrıntıların neler olduğunu niçin inşaatın durduğunu, esasen inşaatın durmasına rağmen burada şantiye görüntüsü ile devam ediyormuş gibi niçin davranıyormuş gibi vatandaşa izah etmesini istiyoruz. Bu stadın hizmete açılacağı tarihi bir kaç ötelediler biliyorsunuz. Şuan da bu stadın ikinci sezona açılmak gibi bir olasılığı sıfır. Ama 2016 sezonunu açılışına yetişme olasılığının da çok zayıf olduğunu biliyoruz"

"GECİKMEDE NASIL ÖRTBAS EDERİZ KONUSU VAR"

Akyazı projesinde en büyük eksiklerden birinin taşkın su kanalları olduğunu ifade eden Pekşen, "Mesele bunlardan bir tanesi, taşkın su kanallarının unutulduğunu görüyoruz. O kanalların projede yer almadığını görüyoruz. Diyor ki "taşkın su kanalları işi ne oldu. Projede o işi niye unuttuk?" Bir de şu dolguda kullanılan malzeme ile ihale konusu olan malzeme arasında bir farklılık var mı acaba? Dolgunun malzemesi ihalede ki malzeme midir? Buna ilişkin tartışma var mıdır? Bilim insanları bunlara ilişkin cevaplar bekliyor. Burada ki dolgu sahasının fenni ve teknik koşullara ilişkin uyarlı olmadığı yönünde ki iddialar var mı? Bunun fenni ve teknik koşullara uyarlı olması için bilim insanları başka bir şey söylüyorlar mı? Bu gecikmede bunları nasıl örtbas ederiz konusu var mı?"ifadelerini kullandı.

EPP İNŞAATTAN 23 KİŞİLİK DANIŞMAN

Statla ilgili görev alan danışmanlık şirketi EPP ile ilgili dikkat çeken iddialar da ortaya atan Pekşen, "Burada danışmanlık şirketi olarak adı geçen EPP adı verilen firma bu aynı zamanda Emlak Konutunda ortağı olduğu firma. Bu firma bünyesinde bulunan 23 kişi kimdir. Kimlerin akrabalarıdır bunlar. Bu danışmanlık altında görev alan 23 kişi u şantiyeye hiç gelmişler midir?   Bu 23 kişinin bankamatikten başka bu bölgeye uğradıkları rastlanmış mıdır? Bunlar kimlerin akrabalarıdır. Bu EPP inşaatın genel müdürü kimdir? Bu arkadaşların hangi konularda bilgilerine başvuruldu? Burada görevleri var mı? Böyle emsal inşaatta, başka yerde böyle 23 tane danışmanın görev aldığına başka yerde rastlanmış mıdır? Bu 23 kişinin imza attığı her hangi bir danışmanlık raporu var mıdır? Bunlar ne kadar maaş alıyorlar, hangi siyasilerin akrabalarıdır? Biz bu soruları soralım onlar da cevaplasınlar. Diledikleri kadar süre veremeyeceğiz. Bir kaç gün soruları aydınlatarak kamuoyunun bilgisine sunacağız. Bu stadın bir an önce tamamlanması için, yapılması gerekenlerin büyük hataların derhal ortadan kaldırılması gerek. İnşaatın çatısı dahi durmuş. Çatı firması niye çalışmıyor. Malzemeleri de bütün her şeyi burada. Hızlı bir şekilde devam ederken bir anda durdular. Niye duruyorlar?" şeklinde sorduğu soruların cevaplanmasını istedi.

"SEÇİMLERE KADAR İŞİ ÇAKTIRMAYIN"

Pekşen, Stat inşaatının 2016 sezonuna bu haliyle yetişmeyeceğini ifade ederek sözlerini şu şekilde bitirdi: "Burada müteahhit işi tamamlamak isteyecek. Burada döviz bazında yapılması gereken imalatlar var. Ama burada işin devam etmesi için bazı sorunlar var. Yoksa stat yapılması için bir anlam ifade etmiyor. Yoksa kullanılamayacak bir stat yapılırsa o daha büyük maliyet. Onun giderilmesi için kurum yazışma yapıyor. Onlar da diyor ki bunu tolere edecek şekilde yazışalım da iş uzasın. Kamuoyuna da bunlar eksik, şunlar eksik bunun için biz devam ediyoruz. Aslında iş fiilen beklesin, yürümesin o açıkları nasıl kapatırız ona bakalım. Seçimlere kadar da bu işi çaktırmayın. Seçimlerden sonra bu eksikleri yapılmış hataları nasıl telafi edeceğiz ona bakarız diyorlar. Burada devasa hatalar var. Bun inşaat hani birinci yarıya yetişecekti. Sezon açıldı. İkinci yarıya yetişme şansı var mı o da yok. Çatının üzerinin kapatılacağını farz edelim. bugün başlasa en erken Ocak ayını bulur. Yani bu 2016 sezonuna bile bu haliyle yetişmeyecek" 

Editör: TE Bilişim