Trabzon’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak’ı havalimanında  Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, askeri ve sivil erkan karşıladı.

Havalimanındaki karşılamanın ardından Trabzon Valiliği’ni ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ilk olarak Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Eneri ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak ,Vali Yücel Yavuz  ve beraberindeki milletvekilleri, belediye başkanları ile  valilik makamında bakanlığa bağlı yatırımlar hakkında bir süre görüştü. Valilik ziyaretinin ardından Albayrak  iş adamları, sanayici ve STK temsilcileriyle Arsin ilçesinde bir araya geldi.

Sanayici , iş adamları ve STK temsilcileriyle yapılan toplantıya Bakan Albayrak’ın yanısıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal,Avrasya Rektörü Prof.Dr. Aşkın Asan, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve iş adamları katıldılar.

Programda konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak şunları söyledi: "Trabzon özelinde tabi ki ama Türkiye özelinde özellikle sanayi anlamında Türkiye’nin özel sektörünün endüstriyel anlamda gelişmesi anlamında çok büyük atılımlar gerçekleştirdik.

 

Biz enerji bakanlığı olarak özellikle Karadeniz’de alt yapı noktasında son yıllarda ki süreci hızlandırmamız lazım. Karadeniz düz arazi noktasında şanslı bölgemiz değil. Olanı da daha hızlandırıp destek noktasında öne almamız lazım ki burada ki meslek erbabımız rekabetçi şekilde üretime geçsin. Özellikle Organize Sanayi Bölgeleri noktasında bu yıl inşallah o sözümüzü yerine getiriyoruz Arsin OSB’ye inşallah gazımızı getirip bağlıyoruz.

 

Bu yılı bitirdikten sonra hem yeni ilçelerimiz ve OSB’lerimizle sayıyı arttırıp özellikle Trabzon bölge ekonomisi için alt yapıyı doğalgaz üzerinden hızlandırmaya devam edeceğiz”.

 Vali Yücel Yavuz ise 2023 hedefine ulaşmada herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacak olmanın bilincinde olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim