Meclis'te Anayasa değşikliğiyle ilgili asıl can alını maddelerden birinin yarın görüşüleceğini vurgulayan Pekşen, "TBMM'de oy kullanma laçkalığı ve laubaliliğinin asıl nedeni teslim alınmış olan Anayasa Mahkemesi'dir. Nasıl olsa yargı artık AKP dir." dedi.

Haluk Pekşen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "'Suç işliyorum lan ne yapacaksın?' yargıyı teslim almış bir ilkel gücün meydan okumasıdır. Türkiye büyük bir tuzağa düştü ve savrulacaktır. Asla moralinizi bozmayın. Bu toprakları bizlere yurt yapan atalarımız top sesleri altında bile TBMM'ye ve halka güvenmekten asla vazgeçmedi. Toplum kutuplaşıyor, gerilim tırmanıyor, bu çok tehlikeli, sürükleniyoruz. Gerilim patlamaya dönüşürse durdurulma bedeli çok ağır olur. Bizlere kızgın ve öfkeli olabilirsiniz sizi anlıyorum ama asla umutsuz olmayın. Türkiye bu zor günleri mücadele umut ve ortak akılla aşabilir. Asıl gerçek şu ki: tarih bize demokrasiyi bizzat mücadele edip kazanmamız fırsatını vermiştir. Demokrasiyi kurtarıcılardan kurtarmalıyız" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye'de PYD'nin masada yer alması gerektiği yönündeki görüşüne de dikkat çeken Haluk Pekşen, "Libya, Irak, Suriye böyle üçe bölündü. Türkiye de Başkanlık Anayasası ile birebir aynı yola sokulmuştur. APO ne diyor? 'Anayasa değişmeli. Başkan gelmeli. Özerklik verilmeli!' Anayasa değişikliği tam da bu iki konuyu doğrudan düzenliyor. Farkında değilsiniz ama gidiyorlar! Her alanda kaybettiler! Ekonomi AKP zulmüne direniyor. Temel kural şudur: hukuk yoksa zulüm kaybeder. Başkanlık sistemi kimin projesi? Ne demişti Demirtaş? 'bize özerklik sözü verdiler'. Proje HDP nin. Projeyi adım adım kim hayata geçiriyor?" diyerek sözlerini tamamladı.