Doğu Karadeniz Bölgesi’nde öğrenci barındıran işletmeler yaz başında öğrencilerle yaptıkları sözleşmeleri iptal edip kapılarını Arap turistlere açtı. Bu durum şehirdeki öğrencileri mağdur etti.

ÖĞRENCİLER KAPI DIŞARI

Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin ilgi odağı olması bu durumu fırsata çevirmek isteyen, öğrencilere barınma hizmeti veren ticari işletmelerin işine yaradı, öğrencileri ise mağdur etti. Turizm sezonunun başlamasıyla Arap turistlere hizmet vereceğini söyleyen işletme sahipleri öğrencileri adeta kapı dışarı ediyor.

RUHSATSIZ İŞLETME

Eğitim sezonunun sonlanıp turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Arap turist yoğunluğundan faydalanmak isteyen yurt, pansiyon, öğrenci apart evi, stüdyo ev gibi öğrenciye barınma hizmeti veren merkezler öğrencileri çıkarıp; yasadışı bir şekilde, vergilerden muaf olmak adına ruhsatsız bir şekilde Arap turist barındırıyor.

VERGİLERDEN KAÇMAK İÇİN

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, “Bu tarzdaki işletmeler Arap turistleri yasadışı bir şekilde barındırarak turizm alanında yaptığımız çalışmalara da gölge düşürüyor. Büyük kısmı vergilerden kaçınmak adına yasadışı yollarla bu işi yürütüyor. Biz de engel olmak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.