Trabzon'un Araklı İlçesi Yolgören Mahallesi’nde 6 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen B.Ç. adlı temizlik işçisi, ihbar üzerine gözaltına alındı. Polis tarafından ifadesi alındıktan sonra adliyeye çıkarılmak istenilen B.Ç.  öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Polisin öfkeli kalabalığın elinden kaçırdığı B.Ç., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KALABALIK BELEDİYEYE YÜRÜDÜ

B.Ç.’NİN daha öncede benzer suçlar işlediği fakat belediye çalışanı olduğu için yaşananların örtbas edildiğini öğrenen öfkeli kalabalık bu sefer belediye yürüdü. Belediye önünde toplanan öfkeli kalabalığı sakinleştirmek Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız’a düştü. Akyıldız,  kalabalığa, “En ağır şekilde cezalandırılması için gerekli girişimleri yaptık” diye seslendi. Kalabalık bir süre başkanı protesto ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı. 

Trabzon'un Araklı İlçesi Yolgören Mahallesi’nde 6 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen B.Ç. adlı temizlik işçisi, adliye çıkarılırken öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istendi.

BİR İLÇE AYAKLANDI

Cinsel istismar suçu bir ilçeyi ayaklandırdı. Trabzon'un Araklı İlçesi'nde belediye temizlik işçisi olarak görev yapan B.Ç.,  yolgören mahallesinde 6 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Parka götürdüğü çocuğun çığlıkları üzerine kaçan B.Ç.’yi görgü tanığı kadınlar teşhis etti. İlçede yaşanan olay kulaktan kulağa yayıldı. Olayı duyanlar kısa sürede karakolun önünde toplandı.

POLİS ARACINA SALDIRDILAR

Polis merkezinde ifadesi alınan B.Ç. adliyeye çıkarılmak istendi. Bu sırada karakol önünde toplanan öfkeli kalabalık B.Ç.'yi linç etmek istedi. B.Ç.'nin bindirildiği polis aracına saldıran öfkeli kalabalık yolu trafiğe kapadı. Polis, B.Ç.'yi linç etmek isteyen öfkeli kalabalığın elinden kaçırmayı başardı. Karakol önünde toplanan öfkeli kalabalık bu sefer yolu trafiğe kapadı. Kısa sürede ilçeye ulaşan takviye kuvvet yolun trafiğe açılmasını sağladı.

SUÇLARI ÖRTBAS EDİLMİŞ

Adliyeye çıkarılan ve cinsel istismar suçundan tutuklanan B.Ç.’nin daha öncede benzer suçlar işlediği fakat belediye çalışanı olduğu için ara bulucuların devreye girdiği ve bu suçların örtbas edildiği iddia edildi. İki kez istismar suçunun örtbas edildiğini öğrenen ilçe sakinleri bu sefer belediye başkanını protesto etmek amacıyla belediyeye yürüme kararı aldılar. 

PROTESTO ETTİLER

Karakolun önünden ayrılan ilçe sakinleri belediye binasını yürüyerek başkanı protesto etti ve istifa çağırdı. İlçede sapıkların barındırılmaması gerektiğini ileri süren protestocular, olaylar örtbas edilerek sapıklara pirim verildiğini söylediler. Öfkeli kalabalığı sakinleştirmek ise başkan yardımcısına düştü. Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız öfkeli kalabalığı, “En ağır cezası alması için gerekli girişimleri yaptık” diye seslendi. Kalabalık bir süre başkanı protesto ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.