Trabzon’un Arsin İlçesi’nde TEDAŞ tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) devredilen fakat 10 yıldır teslim edilemeyen 72 dönümlük arazi ile ilgili sorun çözüldü. 

TEDAŞ arazisi ile ilgili sorunun çözümünde Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’in Trabzonlu bakanlar Çalışma ve Soyla Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji veTabii Kaynaklar Berat Albayrak nezdindeki girişimleri etkili oldu.

2006 yılında Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’in girişimleri sonucu, dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla, 90 dönümlük Arsin’deki TEDAŞ arazisinin 72 dönümü KTÜ’ye devredilmişti.

KTÜ ile TEDAŞ arasında yapılan protokolde, TEDAŞ zaman içinde yer bulduğu taktirde araziyi KTÜ’ye devredecekti. Fakat geçen 10 yıllık süreçte bu devir yapılan tüm girişimlere rağmen gerçekleşmeyip sadece çok küçük bir kısmı devredilince, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya iletti.

Bakan Soylu’nun Trabzonlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a konuyla ilgili dosyayı iletmesi ile birlikte Bakan Albayrak, dün TEDAŞ’ın 1 ay içinde araziyi terk edeceğini Bakan Soylu’ya bildirdi. Başkan Erdem Şen, her iki Trabzonlu bakana sorunun çözümünde gösterdikleri katkı ve özveri nedeniyle teşekkür etti.

Arsin'de TEDAŞ’tan devralınacak araziye yeni fakülteler, yurtlar ve TEKNOKENT kurulması planlanıyor.