Trabzon Valisi Recep Kızılcık, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Trabzon Koordinatörü Metin Kazancıoğlu'nun makamında kabul etti.

Vali Kızılcık, ziyarette yaptığı konuşmada, Trabzon'un daha önce 1. Karadeniz Oyunları ve Avrupa Gençlik Oyunları'na ev sahipliği yaptığını ve bu iki organizasyondan başarılı bir şekilde çıktığını belirtti.

FIFA U-20 Dünya Kupası Futbol organizasyonda aynı başarının gösterileceğine inandığını ifade den Kızılcık, şöyle devam etti: "Gelecekte dünyanın en iyi futbolcularının çıkacağı bu yaş grubu organizasyonunun bir ayağının Trabzon'da olması şehrimiz adına gurur kaynağıdır. Bu önemli organizasyonun Trabzon-da gerçekleşmesi, sporu günlük yaşamın önemli bir parçası haline getiren hemşehrilerimizi heyecanlandırmaktadır.

Bu etkinlik aracığıyla dünyanın yeni yıldızlarının buradan yükselecek olması Trabzon'un marka kent vizyonunu destekleyecektir. U-20 Dünya Kupası organizasyonuna halkımızın katılımının sağlanması içinde çeşitli kanallardan tanıtımını sağlayacağız."

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ise dünyanın en önemli futbol organizasyonlarından ikincisi olan kupanın Türkiye'de 7 ilde yapıldığını kaydederek, "Bunlardan biri de Trabzon. TFF, FIFA'nın Türkiye'deki yerel partneri.

Birlikte organize şekilde çalışarak bu organizasyonu başarılı bir şekilde başlaması gelişmesi ve bitirilmesine gayret ediliyor" dedi.Trabzon'un bu konuda şanslı olduğunu düşündüğünü söyleyen Beyazlı, "Çünkü 2011 Avrupa Gençlik Oyunları organizasyonu burada yapıldı. Bu işlerle alakalı, bu işe önem ve destek veren bir valimiz var.

Bu Trabzon için hakikaten bir şanstır. Valiliğimiz ve belediyemizin katkılarıyla U-20 FIFA Dünya Şampiyonası en iyi şekilde organize eden illerden biri olacaktır. Vatandaşlarımızın da bu organizasyona ilgi göstermesi çok önemli. Bu bakımdan herkese görev düşüyor. Trabzon-un hem dünyada hem de kamuoyunda tanıtımı için de bu organizasyon büyük bir fırsattır" diye konuştu.

Metin Kazancıoğlu, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası ile ilgili kalan süreçte son hazırlıkları tamamlamaya çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye dahil diğer üç ülke 18 Haziran'da şehrimize gelecek.

Bu tarihten itibaren müsabaka fikstürü belirlendi. Türkiye Milli Takımı, müsabakalarını şehrimizde oynayacak. Sayın valimiz, belediye başkanımızla turnuvanın tanıtımı, afiş ve süsleme çalışmaları için Futbol Federasyonuna tahsis edilmesi konusunda görüşüp destek oldular. Trabzon'da müsabakalara Türkiye Mili Takımının dışında El Salvador, Kolombiya, Avustralya katılıyor. Müsabakalar 22 Haziran'da başlıyor.

İlk maç Avustralya-Kolombiya ile Türkiye-El Salvador arasında gerçekleşecek. Avni Aker'de hazırlıklarımız tamamlandı."

Editör: TE Bilişim