AYŞE SULA KÖSEOĞLU Kimdir ?
Aslen Çaykaralı olan Ayşe Sula Köseoğlu 01.09.1969 tarihinde Maçka’da doğdu.
İlkokulu Trabzon Kurtuluş İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Akçaabat İmam Hatip Lisesinde okul birincisi olarak tamamladı.
1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992 yılında başarıyla mezun oldu. 1994 yılından bu yana yürüttüğü serbest Avukatlık mesleğinin yanı sıra; Trabzon’un ilk yerel kanalı olan Gökkuşağı TV’nin kurucu yayın yönetmeni olarak çalıştı.
Bunun yanı sıra Trabzon Mazlum-Der’in kurucularından ve Türkiye’de ilk kadın yöneticisi olarak; Yine Trabzon MÜSİAD Şubesinin kurucularından ve Türkiye’de ilk kadın yöneticisi olarak görev yaptı. Ayrıca, Trabzon Merkezli Aktif Hukukçular Derneği’nin kurucularından ve 5 yıl yöneticisi olarak çalıştı. Trabzon İHL Mezunları Derneği’nin ise tek kadın yöneticisi ve 4 yıldır Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
Maçkalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı olan Köseoğlu, İnsan Hakları Derneği, Çaykaralılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Tüketiciler Derneği, Tüm Kadınlar Derneği üyesidir.
2003 yılından bu yana AK PARTİ çatısı altında aktif siyasi hayatın içerisinde olan Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Yöneticiliği, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yerine getirdi. 2007 seçimlerinde AK PARTİ’ den Trabzon Milletvekili Aday adaylığı oldu.
Nisan 2010’da Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın davetlisi olarak Avrupa Parlamentosunda Türk kadınını temsil eden 200 kişilik heyet içerisinde yer aldı.
Ayşe Sula Köseoğlu, evli ve Beyza (13) ve Zeynep (10) adında iki kız çocuğu annesidir.

Editör: TE Bilişim