Geçtiğimiz hafta, Arsin’de toplu açılış törenine katıldıktan sonra Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde, sanayiciler ile ilgili bir toplantı yaptığı sırada Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’in Arsin TEDAŞ arazisi ile ilgili çok uzun zamandan beri sorun yaşandığını ifade etmesi üzerine Bakan Soylu, bu konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile görüşmüştü. Bakan Albayrak da Trabzonlu hemşehrilerinin talebinin en kısa zamanda yerine getireceğinin sözünü vermişti.

Aradan bir hafta geçmeden Bakan Albayrak'ın talimatı üzerine 72 dönümlük Arsin TEDAŞ arazisinin YÖK'e devrinin gerçekleştiğinin müjdesini veren Soylu, “Trabzon’un her meselesi bizim meselemizdir. Birileri yorulabilirler ama bilmenizi istiyoruz ki Trabzon’umuza ve hemşehrilerimize hizmetten yorulmadık, yorulmayacağız. Nasıl hükümetteki makro ölçekteki eylem planlarımızla adımlarımızı rahat, kuvvetli şekilde atıyorsak, icraatlarımızı milletle buluşturuyorsak, Trabzon’da da aynı hassasiyeti gösteriyoruz” diye konuştu.

Soylu, Trabzon ile ilgili ne söz verdilerse yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarının da kaydederek, “Trabzon’a şehir hastanesi ve ikinci üniversite kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 2. Devlet Üniversitesi ile ilgili olarak da en kısa bir zaman içinde Trabzon’a müjdeyi vereceğiz” dedi.

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen de Trabzon olarak çok şanslı olduklarını belirterek, “Her meselemizde, her sorunumuzda yanımızda olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu var.Bunun yanında Trabzon’un hemşehrisi, buranın evladı Berat Albayrak Bakanımıza TEDAŞ arazisi sorunumuzu çözdüğü için  ayrıca teşekkür ediyoruz. Her iki bakanımıza da Trabzon ve Arsin halkı adına teşekkürü bir borç biliyoruz. Allah onlardan razı olsun.” dedi.