Geçen sene balık açısından güzel bir sezon geçirdiklerini belirten trol balıkçıları, bu seneden de umutlu. Balık olmadığından yakınan kıyı balıkçıları ise denizin suyunun soğuyarak istavritin kıyıya yaklaşmasını bekliyor. Balık olmadığı için avlanamadıklarını söyleyen kıyı balıkçılarının kimi teknesini tamir ediyor, kimi bulmaca çözüyor kimi ise iskambil oynuyor.

"BU SEZON PALAMUDUN BELİRTİSİ YOK"

60 yıldır balıkçılık yapan kaptan Ali Malkoç, "Biz trol balıkçılığı yapıyoruz. Yeni sezon hazırlıklarına başladık. Geçen yıl iyi bir sezon geçirdik. Bu yıl da inşallah iyi bir sezon geçirmeyi umuyoruz. Geçen yıl palamut denize sığmadı. Ama şimdi palamudun belirtisi yok. Bu yıl hamsi fazla palamut az olabilir. Çinekop geçen yıl fazlaydı bu yıl fazla olmayabilir. Geçen yıl havalar güzel gitti ve balık havyarını tuttu. Bu sene havalar çok kuzeyden gitti. Belli olmaz. Bizim mesleğimize göre bu sene trolcülük iyi görünüyor. Bu seneden umutluyuz. Palamutla çinekopa bir şey diyemiyorum ama hamsi olabilir. Kuzey rüzgarları sert eserse hamsi bu tarafa gelebilir. Esmez ise hamsi de açıklardan gider" dedi.

Geçen yıllardaki kadar balık olmadığını belirten kıyı balıkçıları, yemeklik istavriti dahi zorla yakaladıklarını söylediler.

"İSTAVRİTİN KIYIYA YAKLAŞMASINI BEKLİYORUZ"

İstavritin henüz olmadığını söyleyen kıyı balıkçısı Hacıbey Akçay, "Deniz sıcaklığının çok fazla olmasından dolayı şu anda istavrit yok. Beklentimiz, açıklarda olduğu söylenen istavritin kıyıya yaklaşması. Bol bir şekilde istavrit yakalamayı umuyoruz. Beklentimiz o yönde. Şu anda tutacak kadar balık yok. Biz de vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

"İSTAVRİT BİZİM İÇİN HAMSİ KADAR DEĞERLİ"

Bu yıl fazla balığın olmadığını belirten İzzet Bulgan, "Ağ balığında sadece kefal, voleciler çalışıyor. Allah bereket versin kefal de bir şeyler oluyor. Fakat tür zayıflığı var. Bu yıl hamsi bolluğu olabilir. Çinekop olmaz. Hamsi kadar değerli istavrit balığımız var ama o da şuanda yok" şeklinde konuştu.

Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de sona erecek.