1 Eylül'de av yasağının sona ermesi ile birlikte Tekirdağ’da umutla sezona başlayan balıkçılar, geçen süreye rağmen denizden istediklerini alamadı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki balıkçılar bu yıl palamut, hamsi ve istavritin istedikleri gibi verimli olmadığını dile getirerek, umutlarını çinekop ile lüfere bağladıklarını söyledi.

“MARMARA’DA DA KARADENİZ’DE DE BALIKÇILIK OLMADI”
Tekirdağ’da balıkçılıkla uğraşan İdris Şeremet, Marmara genelinde ve Karadeniz’de bu yıl balıkçılık olmadığını ifade ederek, “Hep iyi gidecek umutlarıyla sezona başladık. Maalesef istediğimiz gibi gitmedi sezon. Denizde sene seneye uyacak diye bir şey yok. Palamut, çinekop ve lüfercilik olmadı. Bütün kıyıları da yasak etseniz havyar tutmadığı zaman, balığın yumurtası tutmadığı zaman olmuyor. Denizde soğuk su denen bir zaman var, havyar bıraktığın zaman, eğer o su soğuksa havyar tutmaz, balık da olmaz. Marmara genelinde, Karadeniz’de de öyle balıkçılık olmadı. Palamut göç eder, Ege’den Karadeniz’e havyar döker, geri döner bu yıl ne göç eden balık oldu ne de geri dönen balık oldu. Denizde en çok güvendiğimiz denizin kuru fasulyesi dediğimiz istavrit de bu yıl yok” dedi.

“EGE’DEN VE KARADENİZ’DEN BALIKÇILAR MARMARA’YA AKIN ETTİ”
Şeremet, Ege’den ve Karadeniz’den balıkçıların hamsi için Marmara’ya akın etiğini söyleyerek, “Bandırma'dan, Karadeniz’den, Ege’den balıkçı arkadaşlar geldi Marmara’da hamsi balığı var diye. Marmara ne kadar büyük, bu kadar kayığı ne kadar kaldırabilir. Bu yıl umduğumuzu bulamadık. Hamsi olsun istavrit olsun bunlarla az da olsa çarkını çevirirsin, çalıştığın adamların parasını verirsin, yaktığın mazot parasını verirsin çarkını çevirirsin. Palamut bu sene olmadı. Palamut’u görünce heyecanla çıkıyoruz denize. Radarlar aldık, hazırlıklarımızı yaptık ama umduğumuz palamut çıkamadı. Palamut balığı ile gemiyi iki günde bir doldurup gelirsen para kazanırsın yoksa yüz kasa palamut tuttum peşinden gittim bu şekilde mazot egzozdan çıkınca kıymeti yok. Eğer çinekop, lüfer olamazsa vay halimize” diye konuştu.