AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Yeni Bakanlar Kurulu, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Görev alan tüm arkadaşlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim utandırmasın” dedi.                       

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, kabine revizyonu sonrasında yaptığı yazılı açıklama ile yeni kabineyi tebrik etti.  Balta, açıklamasında şunları kaydetti: “Uzun zamandır kabine değişikliği konuşuluyordu. Nihai kararı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız verecekti, böyle de oldu.  Kendilerinin takdirleriyle 65’inci Hükümetimizin yola bir kan değişimi ile devam etmesi kararı alındı. Zaman zaman bu kabinelerde değişiklikler yapılır. Bunu gayet normal karşılamak gerekiyor. Öncelikle görevini devreden sayın bakanlarımıza da milli irade adına şükranlarımızı sunuyorum. Görev değişiklikleri ve yeni isimlerle tazelenen kabinenin de tıpkı geçmiştekiler gibi ülkemizin geleceğine ve gelişmesine çok önemli hizmetlerde bulunacaktır. Ülkemizin, her alanda yapılacak yeni reform ve projelerle, belirlediği büyük hedeflere doğru, istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Bizim siyaset anlayışımız Halka hizmeti hakka hizmet olarak öngörmektedir. Bu anlayışla 15 yıldan beri reformlar düzeyinde kaydedilen atılımlar devam edecek, Türkiye milli iradenin ufkuna, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine başlattığı kutlu seferini sürdürecektir.”                       

Yeniden İçişleri bakanlığı görevine atanan Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’ya başarılar dileyerek, hayırlı olsun temennisinde bulunan Milletvekili Balta “ İçişleri Bakanımız Trabzon Milletvekilimiz Sayın Süleyman Soylu’nun görevine devam ediyor olması Trabzon ve tüm Türkiye’de sevinçle karşılanmıştır. Bu durum hem Trabzon hem de tüm ülke adına büyük bir kazanımdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Deneyim ve tecrübesiyle ülkemizin güvenliği ve refahına büyük katkılar sağlayan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu görev süresi içerisinde Trabzon’umuza büyük katkılar sağlamıştır. Bakanımızın bakanlığı süresince çalışkanlığı ve sürdürdüğü çalışmalarla bizleri gururlandırmıştır. Bu yeni dönemde de inşallah hep birlikte ülkemizin ve Trabzon’umuzun daha iyi yerlere gelebilmesi adına omuz omuza mücadelemizi devam ettireceğiz. Ayrıca Trabzonlu hemşerimiz İstanbul Milletvekili Sayın Berat Albayrak’ın yeniden Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığı görevine atanması bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Her iki bakanımıza görevlerinde canı gönülden başarılar diliyorum. Bu düşüncelerle, yeni kabinede görev alan bakanlar kurulu üyelerimizi kutluyor, yeni kabinenin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.