Şube'de gerçekleşen toplantıya Balta’nın yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, Diyanet-Sen Şube Başkanı Metin Aydın ve üyeler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, şöyle konuştu: “Özellikle Türkiye’de değişim ve dönüşüm, demokratik hak ve özgürlük manasında yapılan reformlar ile Türkiye’nin imarı ve her alanda yaptığımız hizmetlerde sizlerin çok büyük katkısı var. Ben 7 Haziran seçimleri öncesinde başta siz olmak üzere yönetiminizin bize vermiş olduğu destekten dolayı bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bütün milletvekili arkadaşlarımızın size selamlarını iletiyorum. Öncelikle şunu söylemek isterim bu camianın huzurunda konuşmak zor elbette." 
Türkiye'de son yıllarda yapılanlarla alakalı konuşmayacağını anlatan Balta, şunları söyledi: "Bizden çok daha iyi bilen kardeşlerimizsiniz. Size bunu anlatmaktan ziyade 7 Haziran seçimleri öncesinde oluşan iklimi, 7 Haziran öncesinde oluşan küresel güçlerin Türkiye'deki ortaklarının paydaşlarının Türkiye düşmanlarının özellikle bu hareketi bu davayı, hizmet davasını engellemek için yaptıkları işbirliğine hep beraber şahit olduk. Özellikle birinci amaçları, Ak Parti'yi, partimizi 13-14 yıldan beri bu ülkeye hizmet eden ve her alanda Türkiyeyi ileri taşıyan bu hareketi, özellikle bu hareketin lideri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı nasıl zayıflatırız nasıl aşağıya indiririz, nasıl yok ederiz düşüncesiyle el ele vermişlerdir. Aydın Doğan medyası, paralel yapı ve muhalefet partilerinin hepsi beraber olmuştur. Ak Parti'yi nasıl yıkabiliriz, HDP’yi nasıl barajı aştırırız, dört partiyi nasıl meclise sokarız da Ak Parti tek başına iktidar olmasın diye böyle bir düşünceleri vardı. Bu düşüncelerini de gerçekleştirdiler. Her şer de bir hayır vardır, bunu böyle yorumluyoruz. Milletimizin verdiği karar bizim başımızın tacıdır. Milletimiz nasılsa bize diğer 10 seçimde çok güçlü destek verdi yüzde 34,5’dan başladık yüzde 49'a çıktı, Cumhurbaşkanlığında yüzde 52 verdi şimdi de Türkiye’nin birinci partisi yaptı. Türkiye’de 13-14 yıl iktidarda olup yüzde 41 oy oranı dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiş bir olaydır.” 
Konuşmasının sonunda bir örnek veren Balta, sözlerini şöyle tamamladı: “Burada bir örnek vermek istiyorum üniversitede okuyanlar bilir bir final sınavı vardır, birde bütünleme. Bizi burada milletimiz bütünlemeye bıraktı dedi ki bazı eksikleriniz vardır, algı operasyonları ama bütün bunlar. Kendi üzerimize bakınca öz eleştiri yapınca bizimde eksiklerimiz vardır dedik. Biz bu eksiklerimizi gördük onları en iyi şekilde düzelterek ilk günkü aşkla 'Haydi Bismillah’ diyerek tekrar sizin huzurunuza geldik.“