Açıklama şöyle:

"24 TEMMUZ BASIN VE GAZETECİLİK 

BAYRAMI KUTLU OLSUN

 

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte Türk Basını'nda sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Basın Bayramı'nın 109. yılındayız. 

Özgür Basın demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Halkın doğru ve eksiksiz haber alması en temel hakkıdır. Kamuoyunu aydınlatmayı kendine hedef olarak seçmiş basın mensupları her kesimin sesi olmayı sürdürmektedirler.

24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutladığımız bugün, basın mensuplarının ne gibi zorluklarla çalıştıklarının anlaşılması açısından önemlidir. Demokrasimizin önemli unsurlarından olan basın, özgür, tarafsız ve objektif  yayıncılığı ile bir ülkenin demokratik gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.

Ülkemizde meydana gelen olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de yaygın basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakarca kamuoyunu bilgilendirerek basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmiştir. 

Özellikle 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında, yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız istisnasız milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almışlardır. Doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatırken, önemli ve hassas bir görev ifa etmişlerdir.

Halen bu meşakkatli görevi aktif  olarak yapmakta olan değerli basın mensupları ile zor şartlar altında büyük bir özveri gösteren, mesleğe büyük emek vermelerine rağmen bugün şu veya bu sebeple işsiz kalan tüm gazetecilerin 24 Temmuz basın bayramını kutluyor, camiamızdan ebediyete göçenlere Allah'tan rahmet, emekli olanlara sağlık ve huzur diliyoruz. 

 

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ 

YÖNETİM KURULU"

Editör: TE Bilişim