Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Aşure programında Başkanlar Gümrükçüoğlu ve Sarıalioğlu ile Kaymakam Arslan ve Başdanışman Saral Oflulara aşure ikram etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyeleri ile ortaklaşa düzenlenen aşure etkinlikleri kapsamında Of’ta da Atatürk Bulvarı’nda Aşure Dağıtımı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı programa Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Müftüsü Recep Onat, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende birer selamlama konuşması yapan Başkanlar Gümrükçüoğlu ve Sarıalioğlu ile Kaymakam Arslan ve Başdanışmanı Saral, Of halkının Aşure gününü kutladılar.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi olarak birlik ve beraberliğin en güzel sembollerinden biri olan Muharrem ayını güzel bir şekilde idrak ettiklerini belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, tüm İslam aleminin mübarek Muharrem Ayını kutladı.

Birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürümeyi temin eden Başkan Sarıalioğlu, "Biriz, iriyiz, diriyiz; kim bu birlikteliği bozmak için el uzatırsa o eli hep birlikte kırarız. Tarihte bu birlikteliği nasıl gösterdiysek 15 Temmuz'da da dimdik hain nifak yuvalarına hep birlikte gösterdik. Karadeniz’in kardeşlik mayası Of'tan Peygamberimizin sevgilisi İmam Hüseyin başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatımız aşure tadında olsun. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile ortaklaşa düzenlediğimiz aşure programında halkımızla birlikteliğimizde bizlerle olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı, Of'umuzun sevilen siyasetçisi Sayın Oktay Saral'a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, Of Kaymakamımız Eren Arslan'a, Belediye Meclis üyelerine, Muhtarlarımıza, İl protokol üyelerine ve katılım sağlayan halkımıza teşekkürler" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral ise, "Of Belediyemizin organizasyonunda Halil-u Rahman'da vatandaşlarımıza aşure ikram ediyoruz. Mübarek bir aydayız, Muharrem ayı dolayısıyla Kerbela'da kaybettiğimiz şehitlerimizi ve değerlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlar bizlerin bugüne gelmesinde çok emeği vardır. Bu vatan ve bu coğrafya da bu misyonu temsil eden kişiler olarak her zaman haksızlığın karşısındayız" dedi.

Aşure günü etkinliğinde Oflu hemşehrilerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. "Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin (r.a) ve 70 arkadaşını, ondan önce ve ondan sonra Allah (c.c.) yolunda canlarını vermiş olan bütün şehitlerimizi, ülkemizde terör örgütleriyle mücadele ederken şahadete yürüyen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu, "15 Temmuz’daki hainler sürüsünün ihanetine millet olarak karşı durup geçit vermedik. Bu birlik ve beraberlik inşallah ilelebet devam edecektir. Burada bir aradayız, hep beraberiz. Biz Of’a ne kadar hizmet etsek, ne kadar hizmetkârlık etsek azdır. Onun için biz gece gündüz hizmete devam edeceğiz" diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının mini bir konser verdiği etkinlikte Başkanlar Gümrükçüoğlu ve Sarıalioğlu ile Kaymakam Arslan ve Başdanışmanı Saral, vatandaşlara aşure ikram ettiler.

Editör: TE Bilişim