Trabzonspor’un uğradığı büyük haksızlık sonrasında gözler bugün TFF ve MHK’daydı. Merkez Hakem Komitesi Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nun akşam saatlerinde yaptığı açıklama Trabzonspor camiasını tatmin etmezken en büyük tepki Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç’ten geldi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, dün oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçıyla ilgili toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun aldığı kararlara ve MHK başkanı Müftüoğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.

Galatasaray'ın Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta, hakem Deniz Ateş Bitnel'in çok yanlış ve Galatasaray lehine taraflı kararlar aldığını belirten Başkan Genç, sporun ruhuyla bağdaşmayan bu kararların Türk futbolunu her geçen gün uçuruma götüreceğini savundu. Türk futbolunda hakem kararlarının çok eskiden beri tartışıla geldiğini belirten Başkan Genç, bu maçta da hakem Deniz Ateş Bitnel'in Trabzonspor'a verdiği 4 kırmızı kart ve vermediği penaltıların, bütün futbol camiasında infial yarattığını ifade etti.

Alınan kararların hiçbir şekilde spor ahlakıyla bağdaşmadığını belirten Başkan Genç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nu eleştirerek; "Bitnel, Trabzonspor'a çıkardığı 4 kırmızı kart, verdiği ve vermediği penaltılarla skandal bir yönetime imza attı. Az çok futboldan anlayan herkes Trabzonsporlu olsun ya da olmasın bu kararları adil bulmadığını ifade etmiştir. Zaten bu sezon başından beri Trabzonspor üzerinde dönen dolaplar da herkesin malumudur. Bitnel, sadece bir maşadır! Ancak unutulmasın ki, Trabzonspor camiası çok büyüktür. Trabzonspor kulübü üzerinde oynanan karanlık oyunlar karşısında artık sabrımız taşmıştır. Yaşananların ardından, olayın ufak yaptırımlar ile geçiştirilmesi asla kabul edilemez. TFF, ya bu kirli emel taşıyan ve perde arkasına gizlenmiş olanları deşifre etmek, ya da tüm kurulları ile futboldan elini çekmek durumundadır.

Sporun dostluk, barış, kardeşlik ruhunu öldürme yolunda atılan adımlar, Trabzonspor’un şike davasında ki haklı duruşunu sindirmeye yetmeyecektir. Kanımca tüm meşruiyetini kaybetmiş olan TFF tüm kurulları ile istifa etmelidir’ dedi. Başkan Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un Anadolu’nun ağabeyi konumunda olduğunu hatırlatarak; “ Yıllardır Anadolu kulüpleri İstanbul takımlarına karşı haksızlığa uğruyor. Trabzonspor’a yapılan son operasyondan sonra Bursaspor, G. Antepspor gibi kulüplerimiz camiamıza açık destek vermişlerdir. Trabzonspor’a sezon başından beri yapılan kıyımlar aslında Anadolu takımları için de bir fırsattır! Tüm Anadolu kulüplerinin başkan ve yetkililerini Trabzonsporla ortak hareket etmeye çağırıyorum. Hakkaniyetli ve adil bir spor anlayışı için el ele verilerek, futbolumuzda gerçek bir devrim başlatılmalıdır. Unutulmamalı ki, bu yapılanlar sadece Trabzonspor’un değil, tüm Anadolu kulüplerimizin sorunudur! Aksi halde yıllardır devam eden haksızlıklar, bugünden cesaretle artarak tüm kulüplerimiz üzerinde tecelli edecektir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim