Trabzon Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 4 Nisan günü Trabzon'un Sürmene ilçesinde Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırının ardından şehrin ve Trabzonspor’un karalanmaya ve kötü gösterilmeye çalışıldığını belirterek bu olayın başlı başına derinden irdelenmesi gerektiğini söyledi. 

Saldırının ardından İstanbul’da bazı basın yayın organlarının yaptıkları açıklamalar ile bu işi Trabzon’a ve Trabzonspor’a mal etmeye çalıştıklarını gördüklerini ifade eden Başkan Genç, bugün konuyla ilgili makamında bir basın toplantısı düzenledi. Genç "İlimiz sınırları içerisinde meydana gelen üzücü hadiseden ötürü hem Trabzonumuz hem Trabzonsporumuz üzerinden şehrimiz baskı altına alınmaya, karalanmaya, kötü gösterilmeye çalışılıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ilimiz sınırları içerisinde yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu bir kez daha altını çizmemiz lazım. Bu konuda bütün sivil toplum örgütleri, bütün siyasiler, şehrimizin bütün kanaat önderleri, bütün Trabzonlular ve bütün Trabzonsporlular'ın aynı düşüncede olduğu aşikar ve ortada.

Olay gününden itibaren yapılan açıklamalarda herkes bütün şehrimiz bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadı. Saldırıdan sonra gerek şehrimizde gerek ülke genelinde bu saldırı nedeni ile ortaya çıkan bir tabloda şehrimizin ve Trabzonspor’umuzun işin içerisine çekilmeye çalışıldığını gördük. Maalesef İstanbul’da bazı basın yayın organlarının yaptıkları açıklamaları incelediğimizde bir şekilde dönüp dolaşıp işi Trabzon’a ve Trabzonspor’a mal etmeye çalıştıklarını gördük.

Biz başından itibaren şunu söyledik. Bu saldırı kabul edilemez, bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu söylemimizin sonuna kadar da arkasındayız. Ancak bu saldırı nedeniyle bu konudaki kınamamız ne kadar önemli ise bu saldırı nedeniyle Trabzon’u ve Trabzonspor’u töhmet altında bırakmaya çalışanları da aynı şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu olay başlı başına derinliğine irdelenmesi gereken bir olaydır. O nedenle bu olayı sadece Trabzonspor’lu bir taraftara mal ederek sonuçlar elde etmeye çalışmak nafile bir çabadır" dedi. 

Trabzon Valisi Vali Öz’ün olayın ardından açıklamalarını da değerlendiren Başkan Genç, “Bu konuyla ilgili sayın valimize eksik ve farklı bilgiler bilgiler verilmiş olabilir. Vali bey gerçekten olayın aydınlanması için büyük çaba sarf etti. İnşallah gerçek ortaya çıkarılır. Adli süreç devam ederken açıklama yapılmasını doğru bulmuyoruz“ diye konuştu.
Editör: TE Bilişim