AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan yönetim kurulu toplantısına Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katılarak, teşkilatlarla bir araya geldi. Merkez İlçe Asil ve Yedek Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, teşkilatlarla sürekli bir araya gelerek parti için önemli hizmetler yapacaklarını ifade etti.

Altunbaş, yönetim kurulu toplantılarına her hafta, il başkanı, belediye başkanları, milletvekilleri ve bakanı davet ederek teşkilatlarla bütünleştireceklerini kaydederek, “İlk toplantımıza Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu davet ettik. Oda davetimize icabet ederek toplantımızı onurlandırdı.

Trabzon için yaptığı icraatları burada bizimle paylaşacak ve Trabzon’u hep beraber daha ilerilere taşıyacağız” dedi. Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da asil ve yedek yönetim kurulu üyeleriyle tanışarak, kendilerine görevlerinde başarılar diledi.

Gümrükçüoğlu, Trabzon için yaptığı projeleri yönetim kurulu üyeleriyle paylaşarak, Trabzon’a hep beraber daha faydalı olacaklarını ifade etti. Projelerle ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde fizibilite çalışmaları tamamlandı. Halihazır haritalar çıkarıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirilme aşamasına geldi. Alan üzerinde uygulanacak projelerle ilgili çalışmalar sürdürülüyor.

Bu önemli projede 8 bina sahibi ile anlaşmaya varılarak hak sahiplerine 71 bin TL para ödendi” diye konuştu. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’u ayağa kaldıracak mega projelerle ilgili şu ifadelere yer verdi: “Yeni trafik düzenlemesinin uygulanmasından sonra  Meydan ve Fenomenbet çevresini içine alan yeni proje; Belediye, KTÜ, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odasının katkılarıyla Belediyemiz bünyesinde oluşturulan Kent Tasarım Ofisi'nce hazırlandı.

Trabzon’un kültürüne ve sosyal yaşantısına uygun olarak yeniden düzenlenen ve yapımı hızla tamamlanan Meydan Parkı hizmete açıldı. 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2300'ü aşkın hak sahibi ile anlaşma sağlanarak; 40 milyon TL para ödendi. Yıkımlara başlandı. Zağnos Vadisi 2. etap rekreasyon çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında ayrıca Bahçecik'e çıkan yol ve 354 konutun inşaat çalışmalarında sona gelindi. Üçüncü etap rekreasyon düzenleme çalışmalarına başlandı.

Zağnos Vadisi kentsel dönüşüm projesinde  Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasını kapsayan 4. Etap için vatandaşlara görüşmelere ve kamulaştırmalara başlandı. 44 binanın kamulaştırması için vatandaşlara 32 milyon lira ödendi. 35 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Bazı binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor. Peyzaj projesi hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na sunuldu. Kurul’un onayının ardından rekreasyon düzenleme ihalesi yapılacak. Belediye hizmet binası ile Valilik arasını itfaiye kavşağına kadar içine alan Narlıbahçe Kentsel dönüşümünde binaların tespit çalışmaları tamamlandı.

Gayrimenkul değerleme çalışmalarının altyapısı oluşturuldu Trabzon'un gündeminde olan Ayasofya, Zağnos, Tabakhane Vadileri ile Çömlekçi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projeleri için imar düzenlemeleri yapıldı. “Bütünşehir” projesiyle Belediye sınırlarına katılan yerlerde imar düzenlemeleri yapılıyor. Etüd Proje Müdürlüğü bünyesinde kuruldu,  faaliyetlerine başladı. Trabzon Belediyesi imkanları ölçüsünde Trabzon'daki tüm belediyelere destek olmaya devam ediliyor.”