Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Yaylalardaki sorunlar ele alındı.

Mecliste söz alan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, yaylalara yol getirdiklerini ve yaylaları bozduklarını belirterek, “Yaylalarda yapılaşma yapmasın deniliyor ama vatandaşımız 6 ay yaylada kalıyor 6 ay yaylada kalıyor. Dolayısıyla yaylalarımız şehir durumunu aldı. Örneğin Haçka Yaylası, Beybınar yaylası, Kadırga ve Karadağ yaylalarında şehrimsi bir durum var. Yaylalarda 3-4 katlı binalar yapıldı. Her yaylada bir tane camimi ve kadrolu imamı var. Yaylalara elektrik verildi aboneleri yapıldı. Düzköy Yaylası’nda su aboneleri yapıldı. TİSKİ, Alazlı Yaylası’ndan Düzköy Yaylalarına su veriyor. Motorlar artezyen kuyularından su çekiyor TİSKİ’nin denetiminde yaylalara su veriyor. Özel İdare döneminde ana su şebekeleri yapılarak su verildi. Dolayısıyla Yaylalalar yayla özelliğini kaybetti. Bundan sonra yaylalarda kadastro çalışması yapılarak vatandaşların kullandığı arazilerin verilmesi gerekiyor.

ÇÖZÜM BULUNSUN

Bundan dolayı da sayın Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bakanla ve başbakan la görüşüp bu kadastro çalışmalarını başlatmalı. Bilhassa Düzköy Yaylası’nda rantın önüne geçilemiyor. Düzköy Yaylası’nda yüzde 30 yabancılar villalar yaptı. Bu yaptıkları yerleri Düzköylü vatandaşlar bunlara devletin merasını  parayla sattı. Örnekleri yaylada arzu eden görebilir. Bütün yabancılar parayla yer aldılar. Ve yapılan evleri de Trabzon’daki inşaatların iki kat fiyatına yaptılar. Dolayısıyla bir yandan rantçılar bir yandan da gariban köylü çocuklarının geçimini sağlamak için ev yapıyor. Ben çocukların geçimini temin etmek için ev yapanlara bir şey diyemem. Millitvekilleri ve zenginler villalar yaptı bir taraftan diğer taraftanda garibanlara ev yapmayın diyorlar. Bu soruna çözüm bulsunlar” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hak vererek, “Ben konuyu Başbakan’a ve milletvekillere ileteceğim” diye konuştu.

Karadeniz / Fatih İSAK
Editör: TE Bilişim