Bayram trafiği yurt geneli ve bölgemizde kanlı başlarken, arife günü meydana gelen kazalarda yurt genelinde en az 20 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Bölgemizde ise arife günü meydana gelen kazalarda 5 kişi öldü, 17 kişi ise yaralandı.

Arife günü başlayan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle milyonlarca kişinin önceki gün yollara düşmesi kazaları da beraberinde getirdi. Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, vatandaşlara bazı uyarılarda bulunarak, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi. Bayramların acıya dönüşmemesi için sürücülerin dikkatli olması gerektiğini söyleyen Şentürk, “Kimse bana ‘bir şey olmaz’ demesin ve kurallara dikkat etsin.” dedi. 

Sürücülere özellikle hız sınırını aşmamaları konusunda uyarılarda bulunan Şentürk, “Sürücülerimiz trafik kurallarına mutlaka uysunlar. Gözleri yorulan bir sürücünün hemen ‘bana bir şey olmaz’  demeden, en az 2-3 saat uyuması gerekir. Yoksa o gözlerini ne kadar ıslatırsa ıslatsın, yıkarsa yıkasın kesinlikle o uyku ondan gitmeyecektir. Sanki yolda araba sürüyormuş gibi hayal görüyor ve kaza yapıyorlar. Bu kazalar acılara dönüşüyor.” diye konuştu.

Yurtdışından gelen gurbetçilere de seslenen Şentürk, “Geldikleri ülkelerde, kurallara nasıl riayet ediyorlarsa Türkiye’de de aynı biçimde riayet etsinler. O ülkelerde cezaların uygulanması, Türkiye’de ise cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle bizim ülkemizde daha rahat davranıyorlar. Tabii herkes için söylemiyoruz. Kurallara uymayanlar için söylüyoruz. Avrupa’da nasıl kurallara uyuyorlarsa, Türkiye’de de benzer biçimde kurallara uymalarını rica ediyoruz kendilerinden.” ifadelerini kullandı.

Emniyet kemeri konusuna da dikkat çeken Şentürk, şunları kaydetti: “Bizim ülkemizde emniyet kemerine pek alışılmamış. Kemer takmayan polisler bile var. Polisler takmayınca vatandaşa ‘sen bu kurala uy’ diyemiyor. Vatandaşlar polisi görüp, örnek alarak kanunlara uymalıdır. Sürücülerimizin hem bayramda, hem de bayram dolayısıyla emniyet kemerlerini özellikle takmalarını rica ediyoruz. Sürücülerimiz hız sınırlarını aşmasınlar. Türkiye’deki radarlardan şikâyetçi oluyorlar. Benim araştırmama göre, Türkiye’deki hız sınırları daha üst limitlerde. Farklı ülkelerdeki hız sınırları daha düşük seviyelerde. Lütfen hız sınırlarına da dikkat edelim. Bayramlarımız acıya dönmesin.”

kaynak|akcaabathaber